Education

Negentien wetenschappers de Rubicon over

Negentien veelbelovende wetenschappers kunnen dankzij een Rubicon-beurs van onderzoeksfinancier NWO ervaring opdoen in het buitenland. De meesten gaan voor twee jaar de grens over.


De wetenschappers doen onder meer onderzoek naar herinneringen aan religieuze conflicten, materialen die brandstof omzetten in beweging, of naar genen die darmkanker veroorzaken. Het bedrag dat ze daarvoor ontvangen is afhankelijk van hun bestemming en de duur van hun verblijf.



Er kwamen deze ronde 93 aanvragen binnen bij NWO. De elf mannen en acht vrouwen die een beurs krijgen, vertrekken onder meer naar Harvard, Stanford en Cambridge. De meesten gaan naar de Verenigde Staten, vijf gaan er naar Groot-Brittannië, één naar Duitsland en één naar Denemarken.



De beurzen zijn bestemd voor net gepromoveerde onderzoekers enzijn vernoemd naar de rivier de Rubicon die Julius Caesar met zijn leger overstak om de macht in Rome over te nemen. De beurzen zijn een opmaat naar de Veni-, Vidi- en Vici-subsidies voor respectievelijk beginnende, ervaren en zeer ervaren wetenschappers. Die subsidies zijn vernoemd naar de beroemde boodschap die Caesar de senaat van Rome stuurde toen hij een veldslag had gewonnen: ik kwam, ik zag, ik overwon. Er zitten geen Delftenaren tussen de negentien Rubicon-winnaars.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.