Education

Nationaal Onderwijsakkoord weer offline

Op verzoek van minister Bussemaker heeft vakbond AOb het Nationaal Onderwijsakkoord weer van zijn website afgehaald. De tekst had nog niet naar buiten mogen komen.


Gisteren schopte de Algemene Onderwijsbond (AOb) de planning van minister Bussemaker in de war. De vakbond maakte het Nationaal Onderwijsakkoord openbaar, terwijl Bussemaker dat pas donderdag wilde doen.


Met het akkoord komt 689 miljoen euro vrij voor het onderwijs. Kabinet, werkgevers en enkele vakbonden zetten er hun handtekening onder, maar de AOb niet. Deze bond is uit de onderhandelingen weggelopen en verwerpt het akkoord.


De ondertekenaars kwamen twee weken geleden al tot overeenstemming. Maar de tekst van het akkoord zou pas na Prinsjesdag bekend worden, omdat onderdelen ervan ‘direct samenhangen’ met de begroting van het ministerie van OCW.


Inderdaad ging het persbericht over de onderwijsbegroting vooral over de investering van 689 miljoen euro die uit het akkoord voortvloeit. Maar vreemd genoeg mochten buitenstaanders de tekst nog altijd niet lezen.


De Algemene Onderwijsbond had er kennelijk genoeg van en verspreidde het document. Er was verwarring ontstaan over de precieze publicatiedatum, zegt de bond nu. De AOb ging ervan uit dat het akkoord bij de begrotingsstukken zou horen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.