Campus

Mind your ego

Je hebt brain trainers en je hebt brain trainers. Als dan één zijn kop boven het enorme maaiveld moet uitsteken, dan is het natuurlijk de app van Mensa.

br />
Je studeert aan de TU Delft, dus grote kans dat je behoort tot de twee procent slimste mensen ter wereld. Een beetje brain trainer is waarschijnlijk peanuts voor je, maar juist mensen met een hoog IQ hebben het nodig dat in topconditie te houden. En dat is een niche waar Mensa, de organisatie voor mensen met erg hoge IQ’s, feilloos op inspringt met de Mensa Brain Test.

In tegenstelling tot de meeste breinkrakers, is hij betaald. Maar die €1,79 weegt ruimschoots op tegen het niveau van de vragen die de app je voorschotelt. In vijf vragen warm je je op voor één van de drie testen: de short test (twintig vragen), het medium (veertig vragen) of de large (zestig vragen. Die vragen komen uit de officiële Mensa-testen, die wereldwijd worden gebruikt om het IQ vast te stellen. Logica, taal, wiskunde, ruimtelijk denken – de app test je op alle gebruikelijke onderdelen. Het grote verschil met een officiële IQ-test: je kunt hem keer op keer herhalen, en zo je score verbeteren. Die kun je vervolgens weer delen op Facebook. Maar ja: dat je gewoon voor de lol een Mensa-test doet is één ding; erover opscheppen is een tweede. Als je al in die twee procent blijkt te vallen, dan: mind your ego!

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.