Education

Meelopers vinden STM ‘interessant’

Vier scholieren stonden vorige week voor de deur van Scheikunde. Ze hadden gereageerd op een uitnodiging van de TU Delft om een dagje mee te lopen met échte studenten.

/p>

Tijdens de lunch, met een half uur college achter de kiezen, is het beeld duidelijk: de studenten in spé vinden het ‘heel interessant’. Niek Beijerink uit Tubbergen: ,,Ik ben ook op de voorlichtingsdag geweest, maar toen was alles heel formeel. Nu wordt me meer duidelijk.” Beijerink vindt de westerse mentaliteit anders dan in zijn geboortestreek. Twente is knusser, maar de TU Delft is weer groter.

Linda Deutz uit Spijkenisse valt vooral de ‘minder gedwongen sfeer’ op in vergelijking met de voorlichtingsdag: ,,Daar kregen we alleen een verhaaltje, nu zien we ook de werkelijkheid.”

Na de lunch volgt een practicum. In eerste instantie mogen de scholieren slechts meekijken, maar om de twee uur niets doen te vullen worden ze toch aan het werk gezet. Ze mogen simpele opdrachten verrichten als afwegen, koken en meten. Practicumcoördinator ing. R.C. van Landschoot: ,,Dan kunnen ze zelf de spanning voelen van het titreren en het omgaan met zwavelzuur. Misschien is de begeleidende student wat langer bezig met zijn practicum, maar dat moet hij er maar voor over hebben.”

De faculteit Scheikunde heeft al ervaring met dergelijke bezoeken. Vorig jaar brachten scholieren individueel een bezoek. Toen bleek dat één scholier begeleid door één student wat teveel van het goede was. Nu leiden twee à drie tweedejaars studenten vier scholieren rond. ,,De begeleiders zijn vooral enthousiaste studenten, die hun ‘P’ in een jaar gehaald hebben”, weet rondleider Erwin Douma. ,,Misschien nemen we de scholieren vanmiddag mee Delft in, om ze wat meer van de stad te laten zien.” De komende twee maanden zullen ook aan andere faculteiten scholieren meelopen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.