Campus

Maximale beats per minuut

Rotterdam is de perfecte plek voor het festival Buma Rotterdam Beats, waarin alles rond hiphop en soul centraal staat.
Achter het net gevist voor het Haagse Crossing Border Festival? Gelukkig staat er een prachtig festival tegenover: Rotterdam Beats, ‘een internationaal evenement waarin de grootstedelijke cultuur centraal staat’.

Dat betekent veel hiphop, r&b, soul, reggae en elektronische muziek. Van lokaal talent, maar vooral van internationale artiesten. Veel en fijne optredens voor het publiek dus, maar ook voor ‘bookies’, producers en andere bonzen uit de muziekwereld de ideale plek om rond te struinen.



Tussen de talloze namen bevindt zich dit jaar de snelrijzende Britse ster Szjerdene. Je hoort haar jazzy optreden op dezelfde avond als dat van Charles Bradley, misschien wel de oudste debutant in de muziekgeschiedenis, die pas op 64-jarige leeftijd doorbrak. Lekker!



Bij het tweedaagse festival horen verder de uitreiking van de State Awards voor de beste opkomende Nederlandse hiphoptalenten en het volgepakte talentenprogramma Next Beats. Dat draait vooral om het samenbrengen van artiesten en professionals. Zelf een demootje gemaakt op je studentenkamer of ambities in die richting? Dit is je kans, want op Next Beats lopen namen rond als Sticks van de Fakkelteitgroep, Jiggy Djé (Noah’s Ark), Kees de Koning van Top Notch, Aiky (Zware JongenZ), Badboy Taya (Wilde Westen) en Tim Beumers van VSOP. Ook zijn er paneldiscussies en workshops, van onder anderen Om’mas Keith; producer voor John Legend, Erykah Badu, Jill Scott, Kanye West and Jay-Z. De spannendste manier om alle tips en tricks van het produceren te leren. Of gewoon te luisteren natuurlijk. Buma Rotterdam Beats is genieten voor iedereen met ook maar de kleinste voorliefde voor ‘urban music’.



Toch nog de balen van het bomvolle Crossing Border? Er zijn nog kaartjes voor Echt Gebeurd, waarin schrijvers en muzikanten op het festival om middernacht verhalen vertellen die ze hebben meegemaakt met groupies. Sappig en spannend, en misschien wel de beste afsluiter van een dag Rotterdamse beats.



Buma Rotterdam Beats, op vrijdag 18 en zaterdag 19 november op diverse locaties in Rotterdam. www.buma-rotterdam-beats.nl

Echt Gebeurd, op zaterdag 19 november om 24.00 uur in het Haagse Theater aan het Spui. Toegang: € 7,50. www.crossingborder.nl  

Sinterklaas maakt zich in zijn kleedkamer op voor zijn optreden in de Aula van de TU. Afgelopen zaterdag vierden medewerkers en hun (klein)kinderen hier de komst van de goedheiligman. Ook de danspieten en de pietenband waren zoals altijd van de partij bij dit door personeelsvereniging Prometheus georganiseerde evenement.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.