Education

Masterstudent overleden bij ongeval

De 24-jarige student luchtvaart- en ruimtevaarttechniek Jelmer Breur is op zondag 10 augustus om het leven gekomen bij een motorongeluk in Oostenrijk.


In een bericht op haar website meldt de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek met veel verdriet het overlijden van Breur. De faculteit schrijft dat Breur in 2008 begon met zijn studie en in 2012 zijn bachelordiploma haalde. Het rotor-aangedreven ontwerp voor een micro air vehicle dat Breur en zijn team in hun bacheloreindopdracht beschreven, verraste hun coaches, zegt docent Joris Melkert in het bericht


Volgens Melkert was Breur positief aanwezig en was ook zijn individuele bijdrage prima. “Jelmer wist waar hij het over had. Een heel prettige student om mee te mogen werken.” Breur was inmiddels bezig met zijn master flight performance and propulsion.Bij studievereniging VSV Leonardo da Vinci heerst grote verslagenheid. Breur was jarenlang een zeer actief lid van de vereniging en was onder meer lid van het Luchtvaartdispuut. Zijn huisgenoten houden vanavond een samenkomst waarbij iedereen welkom is en ze Breur met ‘anekdotes en mooie herinneringen’ willen gedenken. Daarbij wordt zoveel mogelijk beeldmateriaal van Breur verzameld om aan zijn ouders te overhandigen.Breur wordt op maandag 18 augustus begraven. Namens de faculteit zal een kleine delegatie aan de dienst deelnemen. In de hal van de faculteit is gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen.


 


 
 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.