Education

​Mariëtte Hamer krijgt Hamer-award

Bij haar afscheid van de Tweede Kamer kreeg PvdA-politica Mariëtte Hamer gisteren de eerste Hamer-award van de Landelijke Studenten Vakbond. De studenten hebben de prijs naar haar vernoemd.

Hamer was in de jaren tachtig één van de oprichters van de Landelijke Studenten Vakbond. Volgens de LSVb heeft ze zich jarenlang ingezet voor het onderwijs in Nederland. “Met haar afscheid van de Tweede Kamer zagen wij kans haar hiervoor te bedanken.”

Voorzitter Tom Hoven wijst met name op Hamers motie uit 2009. Daarin vraagt ze de regering ernaar te streven dat Nederland tot de “mondiale top vijf” gaat behoren op het gebied van kennis en onderwijs. Die motie werd met algemene stemmen aangenomen en is vaak aangehaald in debatten over onderwijs en wetenschap.

Hamers partij, de PvdA, steunt het afschaffen van de basisbeurs, waar de LSVb tegen protesteert. Dat vindt Hoven in dit verband niet belangrijk. “De wet is nog niet in stemming gebracht, dus ze heeft er weinig mee te maken gehad”, stelt hij.

De Hamer-award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan bestuurders of politici die zich bijzonder voor het hoger onderwijs hebben ingezet.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.