De belangstelling voor de check-je-kamer-dag van de studentenvakbonden VSSD en LSVb was gisteren bescheiden. De actie was bedoeld om de nieuwe website checkjekamer.nl te promoten. Op de site is het mogelijk om te kijken of de juiste huurprijs voor een kamer gevraagd wordt.
/p>
Enquête
Aanleiding voor de actie waren de resultaten van een enquête gehouden door studentenvakbond LSVb aan de hand van. De conclusie was dat studenten jaarlijks 100 miljoen euro teveel betalen aan huur. Als reactie lanceerde LSVb checkjekamer.nl.
Flyers
Het voltallige, vijfkoppige bestuur van de VSSD en een afgevaardigde van de LSVb stonden vanaf 12 uur ‘s middags koukleumend maar enthousiast voor de Aula en aan de Mekelweg flyers uit te delen. Voor de Aula hadden zij bij hun busje een paar laptops geplaatst waar de studenten ter plekke konden bekijken of zij volgens de wettelijke norm teveel betaalden voor hun kamer.
Doel bereikt
Van de laptops werd door een enkeling gebruik gemaakt. Voor de 250 flyers was veel meer belangstelling. Na anderhalf uur was het bestuur ze kwijt. Hierop werd de actie, die tot 3 uur zou duren, afgesloten. “Het doel is wel bereikt,” vond bestuurslid Bentvelsen, “Door middel van de flyers weten de studenten in ieder geval van het bestaan van de website af.”
Advies
De actie was volgens de VSSD hard nodig. Elke week komen enkele studenten langs voor advies over hun kamer. Van de studenten in Delft huurt 40 procent particulier en daar gaat het regelmatig mis met de huurprijzen. Als er sprake is van een te hoge huurprijs, adviseert de VSSD om dit bij de huisbaas aan te kaarten. Als dat niet helpt kan de student zich wenden tot de bond voor gratis advies. Mogelijke vervolgstappen zijn naar de huurcommissie stappen en een geding aanspannen.
Last week the minister of Education, Culture and Science, Ronald Plasterk, was in Delft to open the state-of-the-art Van Leeuwenhoek Laboratory, which is a joint initiative by TNO and TU Delft. This high-tech complex for nanotechnology fulfils a major priority in the Dutch government’s innovation policy. The complex offers a range of cleanrooms and vibration-proof laboratories, capable of accommodating more than 300 users. With 6,000 m2 of lab space and 3,000 m2 of cleanrooms, the Van Leeuwenhoek Laboratory is one of the largest nanotechnology research facilities in Europe. The complex also features a space dome, which captures and channels sunlight, moonlight and starlight into a large vacuum chamber that replicates the conditions found in space (low temperatures, vacuum). Researchers are thus able to meet demanding scientific challenges, such as testing and calibrating extremely sensitive aerospace instruments.
Comments are closed.