Campus

Lol, dans en zweet

‘Hel’ afgelast vanwege wind, curlingers
blijven dromen van Spelen, spektakel op een besneeuwde Markt en grote zumba-kerstparty.

Leuk en aardig, zo’n ‘Hel van het Noorden’, zo genoemd vanwege de ijzingwekkende kou, regen en wind die de deelnemers eind november ultiem dienen te teisteren, maar als het iets te hard waait gaat-ie dus mooi niet door. De ‘onheilspellende weersverwachtingen’ (windkracht 4 en windstoten met een kracht van 7, later toenemend) noopten de organisatie ertoe om de zes kilometer lange roeitocht op het Groningse Eemskanaal op 29 november af te gelasten. Veiligheid voorop. Geen Delftse afvaardiging dus ook om de Helden van de Hel uit te kunnen hangen.

Het Nederlands curlingteam, aangevoerd door de kersverse TU-alumnus Jaap van Dorp (MSc Applied Physics), ging in de laatste novemberweek in het Deense Esbjerg niet door een hel, maar een onverdeeld sportief feest was het daar gehouden EK voor hen evenmin. Weliswaar werd het openingsduel met Finland ‘op bloedstollende wijze binnengesleept’ (aldus de curlingbond) en werd tegen Schotland een bijzondere reeks van zes steals op rij genoteerd op weg naar een tweede toernooizege, uiteindelijk eindigde de vorig jaar uit de B-groep gepromoveerde ploeg als tiende en laatste in deze A-poule. Een plaats bij de eerste acht had Nederland verzekerd van deelname aan het WK en het Olympisch Kwalificatie Toernooi. “Dat is dus helaas niet gelukt”, aldus Van Dorp, die de Olympische droom nog niet als verkeken beschouwt. Bij winst van het B-kampioenschap volgend jaar kunnen de Spelen theoretisch alsnog gehaald worden. En er is veel geleerd, in Esbjerg.

Spektakel op de Markt. Daar organiseren de studenten van boardsportvereniging Drop Delft op 9 en 10 januari ‘Flatstyle 2016’, een evenement voor snow- en wakeboarders. Op een enorme kunstsneeuwpiste (een ‘platte berg’, volgens de aankondiging op de site van Drop) van dertig centimeter dik zullen snowboarders en skiërs, voortgetrokken door een 2.0-kabel, hun tricks vertonen op de uitgestalde obstacles als kickers en sliders. Iedereen kan meedoen, info: flatstyle.nl. Zaterdagavond is er een wedstrijd voor professionele boarders uit het ganse land. En – jawel – er is feest na afloop.

Wie alvast wat pondjes wil afschudden alvorens zich aan drank en oliebollen tegoed te doen, kan op woensdagavond 16 december terecht op de unit sport, alwaar zumba-instructeur Yadira Villarroel het jaar klinkend wil afsluiten met een twee uur durende Christmas Zumba Party: ‘2 hours of fun, dance, sweat (sparkling), a great time together and a good laugh’. Genoeg te doen dus de komende tijd, voor wie niet stil wil zitten.

Tips? jimmy.tigges@hetnet.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.