Education

Lijm & Cultuur viert tienjarig bestaan

Lijm & Cultuur viert de komende weken haar tienjarig bestaan. De evenementenlocatie naast de TU begint daar vrijdagavond 23 september mee, met het door TU-studenten georganiseerde festival Dorpsgek.

Dorpsgek is initiatief van MONO Events, volgens Lijm & Cultuur een groep TU-studenten. Zij hebben een mix gemaakt van muziek en kunst: er zijn toneel, dans en er treden DJ’s op. Ook doen kunstenaars een experiment met de bezoekers, dat moet leiden tot nieuwe kunst, ontmoetingen en ideeën. Het festival begint om negen uur ‘s avonds en eindigt om half vier ‘s nachts. Kaarten zijn nog te krijgen, al was er donderdagmiddag al meer dan tachtig procent verkocht.

Een week later gaan de jubileumfestiviteiten verder. Op 30 september is er een optreden van de Supertramp coverband Supertrap. De volgende dag is er een dubbelconcert van de Delft Blue Big Band en Time Flash. Die twee vieren beide ook een jubileum: respectievelijk het twintig- en het dertigjarig bestaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Tegelijkertijd staat Circus Louis Knie bij Lijm & Cultuur, van 28 september tot 3 oktober. Het circus is één van de laatste grote rondreizende circussen in Europa en is voor het eerst in Delft. Op 7 oktober volgt als laatste een openluchtbioscoop voor jongeren onder de achttien jaar, een initiatief van De Wethouders, een Delfts jongerencollectief.

Volgende week op deze website een interview met Antoinette Wijffels, mede-oprichter en -eigenaar van Lijm & Cultuur : “Sinds november vorig jaar kunnen we pas echt voluit.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.