Short

Lezing over leven met kanker in aula

Dutch only


Erik Huisman, tot voor kort admission officer bij Education & Student Affairs van de TU Delft en daarvoor redacteur bij Delta, geeft op 3 oktober in de aula een lezing over zijn leven met kanker. Door zijn ziekte moest Huisman stoppen met werken. Lezingen geeft hij zo nu en dan. Die in de aula zal de achtste zijn.


Huisman houdt sinds zijn diagnose drie jaar geleden een blog bij en bracht twee boeken uit over zijn wel en wee: ‘Mallemolen – Een prachtig kankerjaar’ en ‘Mallemolen 2 – Een machtig kankerjaar’.


In zijn lezing hoopt Huisman ‘mensen mee te nemen in de impact die kanker heeft op degene die het krijgt, het gezin en de mensen daar omheen’. Ik wil aantonen dat er veel lust en leven is ondanks behandelingen, bijgestelde levensverwachting en ongeneeslijkheid. Ik draag uit dat openheid, communiceren enorm helpt. Voor mijzelf, maar ook voor de omgeving. Ik schets dat ik het niet alleen deed, maar wel veel heb gedaan. Kansen creëren, kansen zien en kansen grijpen, schrijft hij in antwoord op vragen van Delta. Tijdens Huismans lezing is er ruimte voor de eigen ervaringen of vragen van het publiek. (SB)


  • De lezing ‘Voluit leven… met kanker’ wordt georganiseerd door Prometheus, de personeelsvereniging van de TU Delft, als onderdeel van de maanden oktober en november waarin borstkanker en teelbal- en prostaatkanker centraal staan.  
  • Toegang is voor leden van Prometheus, maar zij mogen collega’s meenemen.
  • Meer informatie vind je hier.

Editor in chief Saskia Bonger

Do you have a question or comment about this article?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.