Campus

Kroegentocht op muziek

Hoeveel concerten kun je op één avond bezoeken? In Delft met gemak twintig, tijdens de Delftse Popronde, en als je heel hard rent nog meer.

Wat: Popronde Delft
Waar: kroegen in de binnenstad
Wanneer: donderdag 24 september
Toegang: Gratis
Partyprognose: 9

De Popronde was ooit bedoeld als een tegengeluid voor bluesroutes en jazzfestivals. Gericht op middelgrote steden, zodat alle kroegen in het centrum goed aan te lopen waren. Inmiddels is het een reizend festival, dat ook in de grootste steden van Nederland nieuw talent op de planken zet.

Tien weken toeren ze langs veertig steden, de 137 bands die de organisatie van de Popronde, Stichting Popwaarts, selecteerde. “Er zaten zoveel goede acts tussen de meer dan 1200 aanmeldingen, dat we besloten hebben niet star vast te houden aan een vast getal”, zegt organisator Chris Moorman. Talloze concertzaaltjes en popfestivals struinde de stichting af, op zoek naar de beste beginnende bands die tijdens de volgende Popronde meters mogen maken. Want dat is het doel van het festival: speelervaring opdoen en naamsbekendheid krijgen. Dotan, Racoon, Sabrina Starke, Kensington, Chef’s Special; allemaal begonnen ze op dit festival. Geen wonder dat nieuwe muzikanten knokken voor een plekje in hun voetsporen.

Die voetsporen liggen in Delft in achttien kroegen, waaronder de Klomp, de V, maar ook het pas heropende Ciccionina. Op 24 september treden meer dan dertig bands op, want niet alle geselecteerde bands spelen elke avond; het moet wel behapbaar blijven. Onder hen namen die we stiekem al weleens gehoord hebben, zoals Tom Tukker (De Oude Jan, 21.00 uur) en Charl Delemarre (Steck, 21.45 uur). Het programma is zo in elkaar gepuzzeld, dat je zo min mogelijk concerten hoeft te missen. Leuk: om 19.30 en 20.30 uur spelen Charl Delemarre en Tamarin Desert akoestisch op de rondvaartboot: opstapplaats Koornmarkt 113.

Puik feestje, en nog gratis ook. Vanaf 24.00 uur is er een afterparty in de Bierfabriek – beginnend dancetalent moet immers ook een kans krijgen. De Popronde toert onder andere nog langs Den Haag (17 oktober) en Rotterdam (7 november). Vergeet dat bijbehorende appje niet te installeren!

popronde.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.