Campus

Ja/Nee

Het heeft een paar jaar geduurd, maar woensdag twitterde onderzoeksinstituut OTB: ‘De verhuisdozen zijn uitgepakt, de mouwen opgestroopt. OTB is thuis bij Bouwkunde en we hebben er zin in’.

Afdelingsvoorzitter Peter Boelhouwer dacht vier jaar geleden nog dat OTB eind 2011 onderdeel zou zijn van Bouwkunde. Die faculteit wilde OTB fysiek opnemen, maar dat vergde wat verbouwingen aan de Julianalaan, legt Boelhouwer uit.

1 Het biedt meerwaarde om met Bouwkunde in één pand te zitten.
ja

2 Dat de verhuizing zo lang op zich liet wachten had te maken met verzet.
nee

3 We hebben nu minder ruimte dan we hadden aan de Jaffalaan.
ja

4 Ik zal onze oude stek missen.
ja

5 Op welke stelling wil je terugkomen?
“Op nummer 3. Dat we minder ruimte hebben, heeft te maken met het concept van BK City met zijn flexplekken en grote ruimtes. Als je naar het aantal vierkante meters kijkt zijn we gehalveerd. Gelukkig hebben we wat compartimenten kunnen realiseren en zijn er redelijk wat twee- tot vierpersoonskamers. Wij doen wat ander werk dan de gemiddelde Bouwkundemedewerker: wij zijn meer op onderzoek georiënteerd en hebben wat kleinere ruimtes nodig. Eerst werd besloten OTB als afdeling bij Bouwkunde te positioneren, langzaam kwam het idee dat het handig was om bij Bouwkunde in te trekken. Daar moesten we een jaar op wachten, omdat er volop werd gerenoveerd. Dat is versneld omdat er een crèche in het gebouw van OTB moest komen. Een half jaar geleden verhuisde de eerste groep al.” 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.