Campus

Ja/Nee

Brand, een ongeluk of een ontruimingsoefening. Als er iets gebeurt op de campus is de bedrijfshulpverlener of BHV’er de eerst verantwoordelijke om handelend op te treden.

Er zijn op de TU Delft vierhonderd collega’s die dit belangeloos doen. Maandag 2 november worden ze tijdens de landelijke BHV-dag in het zonnetje gezet in de Botanische Tuin onder het motto ‘Koester je BHV’ers,
je kunt ze een keer nodig hebben’. Will Sneekes, al twintig jaar BHV’er bij de TU, over het belang van de bedrijfshulpverlening.

1. BHV’ers zijn onmisbaar voor de TU.
Ja

2. Als BHV’er moet je elk hoekje en gaatje van de TU kennen.
Nee

3. Elke week zijn er incidenten waarbij we hulp bieden.
Ja

4. Collega’s en studenten volgen onze instructies altijd op bij calamiteiten.
Nee

Op welke stelling wil je terugkomen?
“Op stelling 2. Als BHV’er ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen faculteit maar voor alle calamiteiten op de campus en zelfs ook gewoon op straat. Als je iets ziet gebeuren, ben je verplicht om dit te melden en hulp te bieden. Je kent de basis van EHBO, weet hoe je een brand moet blussen, hoe je samenwerkt met hulpdiensten en hoe je een gebouw ontruimt. Er gebeurt elke week wel iets, zoals flauwvallende studenten die niet goed voor zichzelf zorgen en fietsongelukken in het Mekelpark.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.