Campus

If you think you can dance

Ben jij net als de rest van Nederland bevangen door het dansvirus? Gooi je tv uit! Niks ‘SYTYCD’ of ‘Everybody dance now’: tijdens het Trend Event Dance Edition 2014 in het sportcentrum leer je alle dansstijlen gewoon zelf.


Wat: Trend Event Dance Edition 2014

Waar: Sport&Cultuur

Wanneer: woensdag 23 april van 17.00 tot 22.00 uur

Prijs: gratis

Partyprognose: 7,5


Zat je elke vrijdagavond nog kritisch voor de buis bij het zoveelste dansprogramma, zelf in de benen is tóch even iets anders. Geen zorgen: het Trend Event Dance Edition 2014 is bedoeld voor iedereen, ook degenen die nog geen linedance kunnen bijhouden. “De dansleraar legt de technieken eerst uit, daarna gaat iedereen samen oefenen en dan pas wordt er echt gedanst”, zegt Eva den Tek van Sport&Cultuur.  


Een beetje intimiderend is het wel. Voorin de zalen staan namelijk niemand minder dan Anne Maria Suijkerbuijk (‘SYTYCD’), Patrick Karijowidjojo (‘The Ultimate Dance Battle’), Nedda Sou en Francisco Richardson. De stijlen die ze de deelnemers leren: modern, vogue, dancehall, bachata – Dominican style en West Coast swing.


Hoe valt dat op de universiteit, zijn TU’ers een beetje dansers? “Ja joh”, zegt Den Tek. “Sport&Cultuur biedt allerlei danscursussen aan in allerlei stijlen en voor verschillende niveaus.


Ballet, ballroom dancing, salsa, tango, bellydance mixed style, lindy hop, hiphop new style… De cursussen zijn enorm populair en altijd volgeboekt. Sport & Cultuur heeft zelfs zijn eigen dansgroep: S&C Dance Team. Die treedt ook op tijdens het Trend Event.”


Eigenlijk heeft het sportcentrum het evenement alleen bedoeld om studenten eens kennis te laten maken met andere (nieuwe) dansstijlen en fitness workouts buiten het huidige aanbod. “Maar mocht een bepaalde stijl enorm aanslaan, dan overwegen we natuurlijk die op te nemen in ons cursusaanbod.”


Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk, en van tevoren aanmelden is niet nodig. De workshops vinden plaats in twee grote zalen in het sportcentrum, dus plek genoeg voor iedereen. Den Tek verwacht zo’n vijfhonderd deelnemers. Of die de vrijdag daarop ook allemaal in clubs in de buurt staan is natuurlijk maar de vraag, maar één ding is alvast zeker: jij steelt de show op de dansvloer. Die dansprogramma’s kun je gelukkig gewoon op zondagavond terugkijken.


www.sc.tudelft.nl 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.