Ongecategoriseerd

Iemand moet het doen

De ingang van de Durban Dig-Out Port wordt deels geblokkeerd door een stuk mangrovebos. De mangroves zijn een beschermde soort en net zoals in Nederland staan de belangen van milieugroepen en ingenieurs recht tegenover elkaar.

Hier op kantoor wordt zelfs gesproken over ‘us and them’. Om tot een goed onderbouwde conclusie te komen over de mangrovekwestie besluiten we veldonderzoek te gaan doen in St. Lucia, dicht bij het Hluhluwe National Park.

Manoeuvrerend tussen families nijlpaarden noteren we alles over de witte, zwarte en rode mangrove en komen we erachter wat deze boom nou zo bijzonder maakt. Een geslaagd weekend. De nijlpaardcruise-safari, nachtsafari, 9 uur durende dag safari en bush&beach safari waren overigens een leuke bijkomstigheid.

Terwijl deze blog geschreven wordt leggen we ook de laatste hand aan de analyse. De analyse is de eerste mijlpaal in het project en brengt alle randvoorwaarden van het gebied in kaart. Een goede analyse valt of staat met de data die je tot je beschikking hebt. Gelukkig is TNPA (de havenautoriteit) de beroerdste niet en heeft ons bedolven met Excel-bestanden over de transport-overslag van de haven, grondboringen en log-bestanden van wind- en golfmeters. Rik, Tuan en Sander zijn deze week onze data-miners, Frans en Rick de freelancers/koffiedragers.

Dinsdag staat er een etentje op het programma met collega’s van het Durbankantoor. Bij het openslaan van de menukaart hebben we al snel door dat het een avondje van grenzen verleggen wordt. Met enige argwaan nemen we een eerste hap van een pasteitje met krokodillenragout, maar we krijgen de smaak te pakken en doen ons nog tegoed aan een stoofpotje met struisvogelnek en spiesen met koedoe-vlees.

Gek genoeg is het niet dit exotisch voer maar een onschuldig maal kipvleugels dat van Frans en Ricks werkweek een dag afsnoept. Ze brengen de dag koortsig in bed door terwijl hun lichamen werken volgens de regel ‘eten_in=eten_uit’.

1100 regels in LaTeX (onze engineering-proof tekstverwerker) later rollen de eerste versies van de analyse uit de printer en sluiten we onze tijd in Durban af met een office-pub en, hoe kan het ook anders, een braai. Morgen vliegen we terug naar Kaapstad en het wordt langzaam tijd dat we onze plannen voor de zomervakantie concreet maken, waarover volgende week meer…

Rick de Koning

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.