Campus

Havinga wint GPC-cross

Bij de dames won de 12-jarige Daphne Parlevliet.

De cross, over een afstand van 4,6 kilometer, was onderdeel van de Grote Plas Competitie die elk jaar door de studenten-atletiekvereniging De Delvers wordt georganiseerd. Bij de heren was het veld sterk bezet. En al heeft Havinga nauwelijks concurrentie, toch wordt hard gestreden. Maar dan met name om de tweede plaats.

Dit keer werd James Lawrence tweede. De vierdejaars student elektrotechniek finishte 37 seconden acther Henri Havinga, in een tijd van 15 min. 33. Lawrence wilde deze keer proberen Havinga te verslaan, maar Havinga bleek weer te sterk. Havinga won de GPC al vier keer op rij, en het ziet er naar uit dat hij daar dit jaar een vijfde overwinning aan toevoegt. Henk Nugteren, medewerker bij Scheikunde, finishte vier seconden achter Lawrence.

Bij de dames was het erg spannend. Tweehonderd meter voor de finish liepen Daphne Parlevliet en student civiele techniek Janneke Siers nog naast elkaar, maar de sprint kwam op naam van Parlevliet. De jonge atlete legde de 2,6 km af in 11 min. 48.

In totaal namen 46 deelnemers deel aan de cross. De volgende GPC is woensdag 13 december.

Henri Havinga is vorige week woensdag winnaar geworden van de cross-editie van de Grote Plas Competitie. Havinga liep bijna het parcoursrecord aan flarden. Bij de dames won de 12-jarige Daphne Parlevliet.