Education

Hartenkreet bij de dood van Steve Jobs

They took our JOBS! Deze hartenkreet vergezelt een grote poster van de vandaag overleden Apple-topman Steve Jobs op een pilaar in de hal van de faculteit Industrieel Ontwerpen.


Het is zo ongeveer het eerste dat bezoekers van de faculteit zien. Wie de poster op de prominente plek heeft opgehangen is niet bekend.


Niet alleen bij Industrieel Ontwerpen is men onder de indruk. ‘Bij ons op Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica hangt de vlag halfstok’, was te lezen op twitter.

Goede muziek, kunst, een warm bad in een watertank en appeltaart. Daar is geen smoes tegen opgewassen; het Haka Festival is gewoon een bezoekje waard komend weekend. Op een opmerkelijke locatie in Rotterdam-West, het Design Dock vlakbij het Marconiplein, staan drie dagen in het teken van multidisciplinaire kunst, muziek en design. Met duurzaamheid als uitgangspunt. Zo zijn overal in en rond het gebouw installaties te vinden van gerecycled materiaal, allemaal afkomstig uit de directe omgeving van het Haka-gebouw, driehonderd meter verderop. Ook is er een tentoonstelling ingericht met onder andere een autosauna en Miele Space Station.

Aanvankelijk zou het festival – logischerwijs – plaatsvinden in het monumentale, gelijknamige Haka-gebouw, maar het pand is door een uitgelopen verbouwing tijdelijk onbruikbaar. Het staat al jaren op de planning om er een ‘premium shoppingmall’ van te maken, compleet met hoogwaardige restaurants. Heel wat anders dan de tippelzone die het gebied ooit was. Geen probleem voor organisator Maatschappij voor Volksgeluk, kortweg Mavv, opgericht ‘om het algehele gelukspeil in en buiten Rotterdam te verhogen.’ ‘Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties, om iedere beleving weer anders te laten zijn.’ Eind goed, al goed dus. Vergeet alleen je zwembroek niet.

Haka Festival, vrijdag 12 tot en met zondag 14 november.
Toegang: 5 euro, zaterdag na 21.00 uur 7 euro.
www.hakafestival.nl


Inderdaad, de vlag hangt halfstok. Alleen blijkt dat een andere reden te hebben. “Een beveiligingsbeambte wilde de vlag vanochtend omhoog hijsen, maar halverwege deed de vlag het niet meer”, zegt Tom Edelenbos, medewerker van facilitair management en vastgoed. “Een mechanisch defect.” De vlag gaat omhoog noch omlaag. Hoe symbolisch bij juist deze faculteit.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.