Education

Han Geijp geridderd

De immer opgewekte Johan Geijp, op de TU vooral bekend vanwege zijn inzet voor de studieverzameling van EWI, is afgelopen zaterdag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Zaterdag 28 november vond de viering plaats van het 30-jarig jubileum van de Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram. Bij die gelegenheid benoemde burgermeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp Han Geijp tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Geijp was dertig jaar geleden mede-oprichter van de Blauwe Tram, samen met voorzitter George Groenveld die hem voor de onderscheiding voordroeg.

Geijp was daarvoor al initiatiefnemer van het in oude staat herstellen van een uit 1932 stammend tramrijtuig. Met een groep vrijwilligers werkte hij daar van 1977 tot 1981 aan. Daarna werd de tram overgedragen aan het Noord-Zuid-Hollandse Tramweg Maatschappij Vervoers Museum in Haarlem, waar hij nog steeds te zien is.

Ook EWI-decaan prof.dr.ir. Rob Fastenau ondersteunde de voordracht. Op de faculteit staat de inmiddels gepensioneerde Geijp vooral bekend als informele leider van de vrijwilligers die de historische studieverzameling in de kelder van het gebouw beschrijven, opknappen en bijhouden.

Zo’n 130 mensen woonden het dertigjarige jubileum bij afgelopen zaterdag waarbij ook een rondrit plaatsvond met vier historische trams door de Den Haag.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.