Campus

Grachtenconcertvirus

Geen zin in de drukte van Westerpop? Pik dan vrijdagavond het laatste Delftse grachtenconcert mee.
In de binnenstad van Delft vinden tijdens de zomer op diverse locaties in de buitenlucht miniconcertjes plaats.

De muziekconcerten variëren van jazz, klassiek tot chansons. Op een oude dekschuit op de gracht aan het Vrouw Juttenland neemt deze vrijdag The Charnwood Concert Band plaats. De muzikanten uit Loughborough in Engeland presenteren een gevarieerd programma met selecties uit musicals, licht klassiek, populaire muziek en evergreens. Het is wel handig om van huis een stoel of krukje mee te nemen als je relaxt wilt luisteren en niet anderhalf uur wilt hangen op de brug. Bij slecht weer moet je vroeg komen wil je nog kunnen aansluiten, want dan verplaatst het concert zich naar de Maria van Jessekerk aan de Burgwal. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Verhinderd of aangestoken door het grachtenconcertvirus? In Leiden is het hele weekend van vrijdagavond to zondagmiddag het gratis Rapenburg Concert. Niet alleen met klassieke muziek, maar ook (lichte) pop, jazz, dichters en lezingen.

 
Na de klachten over het ventilatiesysteem aan de korvezeestraat, klagen nu ook de bewoners van de Balthasar van der Polweg. De ventilatie zou daar niet goed werken, vooral niet in de douche. “Naar aanleiding van opmerkingen hierover tijdens het laatste BC/nestoren-overleg bij Duwo is er een onderzoek uitgevoerd naar de luchtverplaatsing. Daaruit bleek dat de ventilatie bij de vier gemeten huizen net de landelijke minimale norm haalde”, schrijven de nestoren op de bewonerssite. 

Toch zijn zij van die uitslag niet overtuigd. “We gaan volgende week zelf een aantal tests uitvoeren. Indien er aanleiding voor is, zal er dan een onafhankelijk contra-onderzoek worden uitgevoerd.”

Omdat een aantal bewoners op dit moment niet goed op de hoogte blijkt van het juiste gebruik van hun ventilatiesysteem, leggen zij in het artikel op de bewonerssite uit hoe het moet: “Laat de ventilatie altijd op de laagstand staan, ook ‘s nachts. Schakel bij gebruik van de douche of op het moment dat u gaat koken, de ventilator naar de hoogstand (de standen schakelaar bevind zich in de keuken). Laat na het douchen de schakelaar in de hoogstand staan tot alle condens in de badkamer verdwenen is (de spiegel moet geheel droog zijn) en zet daarna de schakelaar weer in de laagstand. De deur van de badkamer dient gesloten te zijn tijdens het douchen. Dit bevordert de stromingsrichting (van onder de deur naar het afzuigventiel in het plafond) zodat al het vocht in de badkamer wordt afgevoerd.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.