Education

Genieten van auto’s en kunst

Bijzondere (auto)kunstwerken bekijken en tegelijkertijd genieten van diverse muziekbands? Dat kan komend weekend weer tijdens het Car Art Festival bij Lijm & Cultuur


Op het festival zijn zo’n dertig bijzondere (auto)kunstwerken te zien: auto’s waar alleen nog de onderdelen van zijn te herkennen, enorme sculpturen van schroot, of juist piepkleine beeldjes gemaakt van autobanden.


Zeven kunstenaars bivakkeerden de afgelopen twee maanden op het festivalterrein en maakten speciaal voor Car Art nieuwe werken: Fernando Guijar (Spanje), Bartis Elemer Marton (Roemenië), Carlos Sanz Aldea (Spanje), Roberta Menechini (Italië), Eddy Kaijser (Nederland), André Vieira (Portugal), Martina Kartelo (Kroatië).


Behalve van deze kunstwerken kan de bezoeker ook genieten van theater, lezingen, performances. Op het festival zijn theatrale acts van bijvoorbeeld Bängditos uit Duitsland. De bezoeker staat oog in oog met Blom, een wonderlijke machine die grote bloemen tekent met zand, en ontmoet de reisverhalenvertellers van Rapaille.  


Verder zijn er workshops, film, hapjes en natuurlijk veel muziek. Zo’n twintig bands treden op. Zo brengen Roos en Tim van Roosbeef Nederlandstalige meezingers en luisterliedjes, spelen The Cannonball Johnsons alternatieve bluegrass en americana en komt het zevenkoppige Wolf in Loveland met folk-rock. 


Het Noorse Mhoo is een aanrader vanwege zijn Spaanse ritmes, slaapliedjes, bluegrass en gypsy, Hunting the robot komt met een mix van indie en Afrikaanse invloeden en het Poolse Bubble chamber speelt live dubstep en andere elektronische muziek. En wie natuurlijk niet mag ontbreken is Neerlands bekendste zingende trucker: Henk Wijngaard.


Het Car Art Festival vindt plaats op 9 en 10 augustus aan de Rotterdamseweg 270. Zaterdag is het terrein geopend van 11.00 uur tot middernacht en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Een dagkaart kost 17.50 euro en een weekendkaart 30.00 euro, maar studenten, CJP-ers en Delftpashouders krijgen vijf euro korting op een dagkaart en 7,50 euro korting op een weekendkaart.

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.