Education

Geen tijdslimiet voor herijkingsadvies

De taskforce herijking wil met de ondernemingsraad een termijn afspreken waarbinnen die laatste met een advies moet komen over herijkingsplannen.

br />
Taskforcevoorzitter Anka Mulder bracht dit onderwerp vorige week ter sprake tijdens de overlegvergadering tussen ondernemingsraad (or) en college van bestuur. Aanleiding is het herijkingsplan ‘performance en kritische massa’ van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE) dat al sinds 30 mei bij de ondernemingsraad (or) ligt. Volgens Mulder leidt zulke vertraging tot veel irritatie bij de betrokken afdelingen.Or-voorzitter Dineke Heersma reageerde door te zeggen dat ook de medezeggenschap geen vertraging wil. “Maar we willen wel eerst een duidelijk antwoord op onze vragen. Daarom is het moeilijk om er een tijdslimiet aan te hangen.” Heersma wees erop dat de zomervakantie de adviestermijn heeft verlengd, maar dat het advies nu echt onderweg is.In een interview zegt Heersma later: “Het is erg moeilijk om een standpunt over het voetlicht te brengen zonder dat het als vertragend wordt ervaren. Bij de herijking ook: sommige zaken zijn niet duidelijk en dan wil je er nog een keer een toelichting op hebben. Dat wordt wel als irritant ervaren, maar het gaat om de medewerkers. Die verantwoording drukt.” 

De toezichthouders willen het nieuwe college van bestuur ‘alle ruimte geven’, verklaart de hogeschool. Tijdelijk Inholland-voorzitter Doekle Terpstra ‘respecteert de beslissing’.

Samenstellen
Twee raadsleden, Dineke Mulock Houwer (voormalig directeur-generaal van Justitie en van Sociale Zaken) en Sjaak van der Tak (burgemeester van de gemeente Westland), blijven nog even aan om een nieuwe raad te helpen samenstellen. De overige leden, onder wie voorzitter Karel Noordzij (oud-voorzitter PGGM), zijn meteen opgestapt.

Terpstra verliet de HBO-raad om één jaar lang orde op zaken te stellen bij de hogeschool. Inholland kwam vorig jaar in het nieuws doordat langstudeerders bij de opleiding media & entertainment management op dubieuze wijze aan een diploma waren geholpen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.