Education

Geen tentamens in tenten

Tenten, theater en kerk komen er dit keer niet aan te pas. Studenten aan de TU krijgen straks colleges in het Legermuseum, het auditorium van de Aula en bioscoop Pathé.


De universiteit denkt erin geslaagd te zijn voldoende collegeruimtes te creëren voor een tien procent hogere instroom van eerstejaarsstudenten. Om aan de extra vraag naar amphizalen te voldoen, zet de TU het auditorium van de Aula vaker in voor colleges, zegt Hans Poot van de dienst Vastgoed. Als achtervang is bioscoop Pathé één of twee keer gereserveerd, bijvoorbeeld tijdens de opening van het collegejaar.


Vlakke collegezalen creëert de TU door de eerste verdieping van het voormalige Legermuseum een collegejaar lang te huren van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft één ruimte die is te segmenteren en waar in totaal vierhonderd tweede- en derdejaars studenten in kunnen. Het Legermuseum is al ingeroosterd voor tentamens.


Afhankelijk van de ontwikkeling van het aantal studenten wil de TU het Legermuseum daarna nog een jaar huren, hoewel het dan waarschijnlijk verkocht zal zijn door het Rijksvastgoedbedrijf. Het Legermuseum is al sinds 6 januari 2013 gesloten en gaat dit jaar samen met het Militaire Luchtvaartmuseum op in een nieuw Nationaal Militair Museum te Soesterberg.


Bestaande zalen bij de faculteiten Civiele Techniek en Geowetenschappen en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica worden door collegerama gekoppeld. De computerzalen van de Fellowship worden in capaciteit uitgebreid (verdubbeld). Met deze oplossingen is de inzet van tenten, theater en een kerk niet nodig. Die alternatieven stonden wel op een long list van opties die eerder door de studentenraad (sr) ‘houtje-touwtjeoplossingen’ werden genoemd.


Hoewel de raad niet blij is met noodoplossingen buiten de campus, noemt sr-voorzitter Chiem Ringers een geventileerde ruimte in het Legermuseum wel ‘beter dan tenten die nat kunnen regenen’. “We hebben er telkens op gehamerd dat faculteiten moeten uitbreiden, zeker daar waar een numerus fixus aan de orde was. Dat is niet danwel te langzaam gebeurd, waardoor we nu met de gebakken peren zitten.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.