Education

Forse uitbreiding sportcentrum TU

De TU gaat het sportcentrum uitbreiden met een derde grote sporthal en drie extra sportzalen. De investering kost enkele miljoenen euro’s.


Dat zei hoofd sport en cultuurcentrum Raymond Browne donderdag 16 januari tijdens een overlegvergadering met de studentenraad (sr). Hij hield daar een presentatie over het Accommodatieplan Sport & Cultuur.


Met 1,2 miljoen bezoeken per jaar loopt het sportcentrum vol, zei Browne, en daarom was de keuze: het aantal deelnemers beperken of het centrum uitbreiden. Het college van bestuur heeft half december voor het laatste gekozen. Het sportcentrum breidt uit van tienduizend naar in totaal veertienduizend vierkante meter. Eind 2016 volgt ingebruikname.


Het plan betreft:

• Een derde grote sporthal van 1500 vierkante meter.

• Drie multifunctionele ruimtes van 65 vierkante meter voor dag- en avondgebruik.

• Drie sportzalen voor groepslessen en individuele sporten (twee van 160 vierkante meter en één zaal 200 vierkante meter).

• Meer kleedkamers.

• Meer opslag.

• Uitbreiding van de keuken- en horecacapaciteit.

• Eén centrale entreehal met werkplekken.

• Upgrading van huidige faciliteiten.


De derde sporthal wordt groter dan de twee die er nu zijn en moet komen op de plek van de twee tennisbanen naast de unit cultuur. De tennisbanen komen elders terug, maar waar is nog onduidelijk. Door de plannen worden de units Sport & Cultuur fysiek aan elkaar gekoppeld met een centrale entreehal. Dat kost wel een deel van het plein.


De drie nieuwe sportzalen komen te liggen tussen zaal 3 en 4 en hal 2. De huidige ruimtes voor krachttraining worden nu veel gebruikt door toproeiers. Er zijn nog gesprekken met Laga en Proteus waar die faciliteiten straks moeten komen. “Wellicht bij de verenigingen, maar die zijn niet al te enthousiast”, zei Browne.


Uit workshops met gebruikers van het sportcentrum kwam naar voren dat zij vooral sfeer, klimaatbeheersing en hygiëne belangrijk vinden als het gaat om het sportcentrum. Het komende jaar zal daar in nieuwe workshops nader naar gekeken worden.


Aanbevelingen van de ondernemingsraad ten aanzien van sportende medewerkers waren niet in het plan meegenomen, antwoordde Browne op vragen van de sr. Verder zijn er geen plannen voor ‘zwemmen’. Browne verwees daarbij naar de gemeentelijke zwembaden die volgens hem aan het eind van hun bestaan zijn. “De gemeente denkt daar nog over na. Nu huren wij badwater voor verenigingen, maar we lopen tegen de grenzen van de capaciteit aan.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.