Education

Evenement tegen vooroordelen over managers

Veel Delftse studenten onderschatten het belang van management in de techniek, stelt TBM-studievereniging Curius. Vandaar dat Curius op 8 mei een workshopdag organiseert voor alle TU-studenten. “Een manager is niet iemand in een strak pak die taken delegeert.”


Het is de eerste keer dat de studievereniging het Management Event organiseert, in samenwerking met Techniek, Bestuur en Management (TBM). Voorheen deed de faculteit de organisatie alleen. Een nieuw jasje moet ervoor zorgen dat er meer studenten van andere opleidingen komen. Vandaar ook dat de workshopdag op 8 mei gehouden wordt in het cultuurcentrum van de TU.



Anna Campert, commissaris bacheloronderwijs, denkt dat het voor andere studenten nuttig is om een ‘gevoel te krijgen van wat management is’. “Want een manager is niet iemand in een strak pak die taken delegeert. Dat stereotype beeld willen we teniet doen. Managers moeten kritisch nadenken over de beslissingen die ze nemen.”



Het doel van de dag is niet om tot een andere definitie van management te komen, maar om studenten zelf te laten inzien dat management nodig is in de techniek, aldus Curius.



Ivo Eggermont, die het evenement mede organiseert, vertelt over zijn huisgenoten, studenten civiele techniek. “Zij zeggen, knal maar een brug neer als ze dat nodig vinden. Maar er komt veel meer bij kijken. Er zijn allerlei belanghebbenden waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld. Ze kunnen prima leren denken als een manager, scenario’s analyseren bijvoorbeeld, maar in hun studie doen ze dat niet. Ingenieurs bouwen dingen, maar hoe zorg je die realiseert? Tijdens het management event kunnen ze goed zien hoe dat in de praktijk werkt.”



Tijdens de dag presenteren sprekers twee thema’s die vanuit vele kanten gezien kunnen worden: voedseltekorten en critical materials [materialen of grondstoffen die moeilijk te krijgen zijn, zoals cobalt, red]. Daarbij komen onder meer ethiek, economie, techniek en beleid aan bod. Daarna discussiëren de studenten in groepen en samen met bedrijven verder over deze onderwerpen. Ze krijgen ook specifieke cases aangereikt. Die gaan ze aan de hand van een nog nader te kiezen managementtheorie wetenschappelijk ontleden.



Dagvoorzitter van het evenement is Martijn Groenleer, universitair docent public policy and management (TBM). Deelname is open voor alle TU-studenten. Er zijn honderd plekken beschikbaar.



 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.