Education

Echte mannen

De Mooie Mannen Commissie van de studievereniging van Technische Aardwetenschappen komt met alweer de negende editie van de Mijnbouw Mannen Kalender.

De kalender is in de jaren negentig in het leven geroepen door een clubje studentes uit protest dat er geen vrouwen werden gevraagd voor de commissies en het bestuur van de vereniging. Inmiddels gebeurt dit wel, maar de kalender blijft, als traditie, bestaan. De nieuwe kalender is geldig voor 2010 en 2011 en de verkoop start op 16 december. Op de foto staat student Matthijs Bootsma.

“Ik vind het belangrijk dat een student ‘bewust leent’: dat je weet onder welke voorwaarden je leent en dat je in beeld hebt wat dit betekent op het moment dat je gaat terugbetalen.” Dat schrijft de minister in een brief die gisteren door de IB Groep aan alle studenten werd gestuurd.

Plasterk wil voorkomen dat studenten, zonder het in de gaten te hebben, een te grote studieschuld opbouwen. De brief werd vorige maand geschreven, meldt dagblad NRC, dat het schrijven van de minister gisteren publiceerde.

In het verleden heeft het ministerie van Onderwijs studenten juist gestimuleerd meer te lenen. Studenten met een lening zouden zich beter concentreren op hun opleiding en minder tijd besteden aan bijbaantjes die niets met hun studie te maken hebben.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.