Education

Duurzaam chillen

Niet alleen goede bandjes stonden afgelopen weekend op Lowlands, ook de TU Delft was van de partij. Festivalgangers konden duurzaam chillen op zitzakken van de hand van TU-alumnus Elmar Stroomer, gemaakt van oude parachutezeilen en schuimafval.

De TU leverde ook fitness-apparaten van gerecycled materiaal. Als zo’n apparaat in beweging komt, pompt het water rond, dat via een vernevelaar voor verkoeling zorgt.

Zaterdag is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven op, in en rond de grachten van het Vrouw Juttenland, de Verwersdijk en het Doelenplein. Rol over het water in een levensgrote bal, loop over de zelfgemaakte brug van scoutingclub Nautilus, of vaar een wedstrijd met je zelfgebouwde boot. Maak een kanotochtje of een rondvaart. Proef één van de 74 soorten bronwater van de Springwater company. Of moedig de vijftienjarige Borat Slat aan bij zijn poging om het snelste door waterraketten aangedreven voertuig ter wereld te laten rijden. Slat sleepte in juni al met behulp van TU-studenten het wereldrecord waterraketten schieten in de wacht, door bij het sportcentrum 213 waterraketten tegelijk te lanceren.
Ook kun je kennismaken met alle waterorganisaties en –verenigingen van Delft. Delft en water zijn al vanaf het ontstaan van de stad verbonden. Delft heeft zijn naam zelfs te danken aan het ‘delven’ van de oudste gracht: de Oude Delft.

www.delft.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.