Education

Duizend euro voor de beste studentenapp

Welke app (applicatie) mis jij nou nog op je iPhone? Of vind je het aanbod voldoende maar zie je het wel zitten om duizend euro te winnen? Speciaal voor Delftse studenten heeft de ING-bank, in samenwerking met studentenvereniging Laga, een App Bedenk Wedstrijd georganiseerd.

 Voor degenen die niet bekend zijn met het woord: app is kort voor applicatie, en wordt met name gebruikt om handige kleine programmaatjes voor op smartphones aan te duiden. Bijvoorbeeld een app om snel treintijden en vertragingen te checken. Of om met één klik de buienradar te kunnen raadplegen. Het zijn de apps die de iPhone zo razend populair hebben gemaakt. Andere smartphone ontwikkelaars zijn inmiddels gevolgd. Het blad New Scientist schreef half augustus een lovend artikel over de manier waarop apps ons leven veranderen.

The Delft Calendar is a new event calendar aimed at promoting all activities that are organized for and by students and staff members of TU Delft. The various activities that students can find on the calendar include career events, cultural events, debates, lectures, parties and more. Students can also place their own activities on the Delft Calendar.

www.delftcalendar.tudelt.nl

Voor degenen die niet bekend zijn met het woord: app is kort voor applicatie, en wordt vooral gebruikt om handige kleine programmaatjes voor op smartphones aan te duiden. Bijvoorbeeld een app om snel treintijden en vertragingen te checken. Of om met één klik de buienradar te kunnen raadplegen. Het zijn de apps die de iPhone (mede) zo razend populair hebben gemaakt. Andere smartphone ontwikkelaars zijn inmiddels gevolgd. Het blad New Scientist schreef onlangs nog een lovend artikel over de manier waarop apps ons leven veranderen.

Je hoeft niet te kunnen programmeren om mee te doen aan de wedstrijd van ING en Laga. Deze draait namelijk alleen om het bedenken van een app, niet om de uitwerking ervan. Bij de beoordeling van de ideeën zal onder meer worden gelet op toegevoegde waarde en creativiteit. En natuurlijk scoor je flink wat extra punten als de app op een of andere manier met studenten en de ING te maken heeft. Zie voor meer informatie de speciale wedstrijdsite.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.