Docu: De 15 van Delft

Wat leeft er onder Delftse jongeren? In de documentaire ‘De 15 van Delft’ maak je kennis met vijftien jongeren uit de stad, onder wie drie TU-studenten.

Dutch only

 

Wat leeft er onder Delftse jongeren? Welke verwachtingen, bezigheden, dromen en problemen hebben ze? In de nieuwe documentaire ‘De 15 van Delft’ maak je kennis met vijftien jongeren uit de stad. Zij praten over kwesties als mentale gezondheid, drugsgebruik, sociale media en huisvesting.

 

Ook drie TU Delft-masterstudenten deden mee: Willemijn Mulder (22, civiele techniek), Oudail El Omari (26, bouwkunde) en Jip Enthoven (25, technische bestuurskunde). Willemijn is roeister bij Laga, won goud op het WK Roeien onder 23 en droomt van de Olympische Spelen. Oudail werkt als acteur, theatermaker en grafisch ontwerper en Jip zit voor studentenpartij Stip in de gemeenteraad.

 

De studenten en de andere jongeren blijken zich ervan bewust dat er twee werelden zijn: één voor studenten en één voor niet-studenten. Zoals Jip zegt: “Studenten hebben studentenverenigingen, waardoor ze heel veel dingen kunnen doen en leren. Omdat dat zulke gesloten groepen zijn, is het heel lastig voor andere jongeren om daar ook een onderdeel van te zijn.” (KW)

 

 

Bekijk de documentaire hier:

Comments are closed.