Education

Dewis-award voor Nynke Tromp

Nynke Tromp heeft gistermiddag de Dewis-award gewonnen, een prijs van het netwerk Delft Women in Science voor uitmuntend promotieonderzoek.

Tromp promoveerde vorig jaar op onderzoek naar hoe producten en diensten het gedrag van mensen positief kunnen beïnvloeden. Daarmee pakte ze vele belangrijke en maatschappelijke uitdagingen aan, van orgaandonatie tot politieke betrokkenheid van de burger, zo oordeelde de jury.


In een gesprek met Delta vorig jaar gaf ze enkele voorbeelden van hoe producten menselijk gedrag vaak onbedoeld beïnvloeden. Het zebrapad bij de faculteit Industrieel Ontwerpen bijvoorbeeld leidt direct naar de liften en niet naar de trap, waardoor mensen niet automatisch de trap nemen.


Voorwaarden voor nominatie van de Dewis-award waren dat het promotieonderzoek van internationale of sociale betekenis is, dat de onderzoeksvraag- of aanpak origineel is en dat de kandidaat cum laude promoveerde. De jury, bestaande uit rector Karel Luyben en de hoogleraren Catherine Pappas (Technische Natuurwetenschappen) en Elisa Giaccardi (Industrieel Ontwerpen) keek verder naar het cv, het aantal citaties en de prestaties van de kandidaten.


De andere genomineerden waren: Dr. Amineh Gharbani (Techniek, Bestuur en Management),Dr. Lenneke Kuijer (Industrieel Ontwerpen) en Dr. Yi Zhao (Elektrotechniek, Wiskundeen Informatica).


Dewis is het netwerk voor vrouwelijke wetenschappers binnen de TU Delft. Een van de doelen van het netwerk is het vergroten van het aandeel vrouwelijke wetenschappers aan de TU. Dat probeert Dewis door hen positief te stimuleren en te steunen in hun carrière via onder meer een activiteitenprogramma.Verder adviseert Dewis gevraagd en ongevraagd het college van bestuur hierover.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.