Campus

Delftse zeilers opnieuw de beste

Voor de vierde maal op rij ging de titel tijdens het Nederlands studentenkampioenschap zeilen naar een team van DSWZ Broach. Het leverde de Delftenaren een grote glimmende beker op. Op het NSK wielrennen in Amsterdam veroverden twee renners van WTOS eveneens een podiumplaats.


Alwéér was het een team van DSWZ Broach dat bij het NSK zeilen op het Friese Hegermeer afgelopen weekend de felbegeerde superbeker in ontvangst mocht nemen. Hoe dat komt? “We zijn gewoon de beste vereniging”, verklaarde Broach-secretaris Emma Fromberg droogjes. “De omstandigheden waren goed dit jaar”, vertelde Chris Veltman die met Matthijs Jansen en Erik Verboom het winnende trio prACHTig vormde.De stabiele wind was krachtig genoeg om alle vijf geplande wedstrijden –met drietallen in Valken- te varen. Andere Broachteams bezetten in het eindklassement de vierde, zesde en dertiende plaats. Op plaats 27 en 31 waren nog twee Delftse, niet-Broach-gerelateerde boten te vinden. Zelf eindigde Fromberg als laatste. “Een teammaatje kreeg een gekneusde vinger, daardoor konden we maar één wedstrijdje varen.”Het NSK, waarvan de deelnemers variëerden ‘van rosézeilers tot doorgewinterde zeebonken’ (aldus het persbericht) en dat het motto ‘Ibiza an ut Hegemer Mar’ droeg, kende als vanouds ook een hoog feestgehalte. En prijzen voor zaken als ‘best geklede ploeg’. Aan dergelijke fratsen deden ze zondag niet bij een ander NSK, dat van de wielrenners op de weg in Amsterdam. Bloedserieus trapten de coureurs zich de benen lam gedurende 72 (amateurs/ niet-licentiehouders) of 84 (beloften/ eliterijders) kilometer. Tot genoegen van Jos Koop van WTOS, uitkomend in laatstgenoemde categorie, stond er een lekker windje. Zoiets is lastig voor ontsnappingsbeluste renners en vergroot de kans op een beslissende eindsprint, Koops specialiteit.In de ultieme eindfase ging er toch nog een drietal renners vandoor. De voorste, winnaar Floris Gerts, was te ver vooruit, maar van de andere twee wist achtervolger Koop er nog een te verschalken wat hem een derde plaats opleverde. “Niet verkeerd”, aldus Koop. “Het blijft toch een wedstrijd uit de categorie net onder de profs, met zo’n zestig man aan de start. Geen slechte prestatie dus.”

Bij de amateurs werd Koops clubgenoot Dirk Jonker derde. Bij de niet-licentiehouders vielen de resultaten tegen. Tjerk Bakker, rijdend in een pakje van de Delftse studentenschaatsclub ELS, werd hier zesde.Tips?

jimmy.tigges@hetnet.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.