Education

Decaan heeft bloedvergiftiging

Wytze Patijn heeft een bloedvergiftiging (sepsis). Het anesthesiemiddel dat hij tijdens een kleine ingreep in een ader kreeg ingespoten, was besmet met de bacterie Klebsiella Pneumoniae. Het gaat inmiddels iets beter met de decaan van Bouwkunde.

De externe onderzoekscommissie die de problemen na operaties in het Havenziekenhuis Rotterdam onderzoekt, weet nog niet hoe de bacterie bij het anesthesiemiddel is gekomen. Uit literatuuronderzoek is gebleken dat bacteriën zich in dit middel snel kunnen vermeerderen.

Na een week in kritieke toestand op de intensive care te hebben gelegen, gaat het nu voorzichtig iets beter met de decaan. Zijn situatie is nu ‘zorgelijk’, maar niet meer kritiek. Hij ligt nog wel op de intensive care. Het is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nog moeilijk te zeggen wanneer hij daarvan af mag.

Patijn kreeg op de zaterdag na zijn operatie al antibiotica toegediend, omdat het ziekenhuis rekening hield met een infectie. Symptomen van patiënten die op donderdag 25 en vrijdag 26 september in het ziekenhuis waren geopereerd wezen daar op. Het ging om duizeligheid, koude rillingen, koorts en een ‘onwel voelen’.

Het Havenziekenhuis heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld van de bevindingen. Het ziekenhuis hoopt de operatiekamers komend weekend weer open te kunnen stellen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.