Campus

De Pot op – Oudraadtweg 21

De twee mannelijke bewoners van dit huis aan de Oudraadtweg 21 beschikken over een eigen toilet. Hun wc, genaamd Ken, wordt alleen maar gebruikt door de andere dertien vrouwelijke bewoners als het naastgelegen toilet Priscilla is bezet.

Ook is dit tot op heden het meest schoongehouden exemplaar. Maar liefst twee keer per week gaat hier de mop en het roze doekje over het closet. Niet te verwarren met het blauwe doekje, dat is voor de badkamer.De heren van dit huis moeten in de toekomst Ken trouwens delen met toekomstige bewoners. Het van oorsprong dameshuis Villa Priscilla is bezig met een metamorfose. Het komende jaar zullen er vooral heren worden ingestemd. 

Luier kan bijna niet. Op Writers Unlimited hoef je geen letter zelf te lezen om de beste literatuur tot je te nemen: de schrijvers lezen het hoogstpersoonlijk aan je voor. Adriaan van Dis, Tim Parks, Abdelkader Benali, David Mitchell… De lijst van schrijvers die tijdens het festival hun opwachting maken is eindeloos. Fijn voor jou, maar ook voor de deelnemers: “Ineens ben ik opgenomen in die wondere wereld van mensen, met hun talrijke raakpunten en de adembenemende details waarin ze van elkaar verschillen. Winternachten heeft de productiefste wandelgangen van de literaire wereld”, zei Gerrit Komrij over Writers Unlimited.

Dat heette tot dit jaar trouwens al vijftien jaar Winternachten. Vanwege de winterse sfeer vooral: ‘Schrijvers en dichters komen van ver en delen hun verhalen in een behaaglijke omgeving’, aldus de organisatie. Niets fijners om bij op te warmen dan verhalen uit exotische landen, natuurlijk. Maar voor mensen die het festival niet kenden, was dat een wat cryptische omschrijving.

‘Met ‘Writers Unlimited’ is de centrale rol voor schrijvers al in de titel vastgelegd, net als het internationale en het grensoverschrijdende en uitdagende karakter. Auteurs uit de hele wereld verbinden zich in het festival met elkaar, en gaan in gesprek over de grenzen van landen, talen en culturen.’
Behalve lezingen kun je ook vier dagen lang genieten van muziek, films en documentaires. En dat allemaal onder het thema ‘Great Expectations’. Nou, daar mag je wat van verwachten. Wintertrui aan, languit onderuit en genieten maar.  

Festival Writers Unlimited. Van donderdag 20 tot en met zondag 23 januari in Theater aan het Spui en het Filmhuis Den Haag. www.writersunlimited.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.