Campus

De kunst van rauwe inktvis

Het is precies volgens Zen-regels ingericht, ons restaurant van vanavond aan de Choorstraat. Rechts een fonteintje, links de tafeltjes met enkele stelletjes en halverwege een strak barretje.

Achter in de zaak een open keuken, zodat je de kunsten van de koks kunt bewonderen. Maar in de hele zaak geen student te bekennen en eigenlijk hebben we het idee dat we met onze binnenkomst de uitgebalanceerde sfeer verstoren.

Gelukkig worden we hartelijk ontvangen door een vriendelijke Japanse dame. Natuurlijk kunnen we ook afhalen, al kijkt ze er wel wat moeilijk bij. Ze maakt ons onderdeel van het Zen-interieur en plaatst ons aan tafeltje 15, vlakbij de messenwerpende koks in heuse kimono’s. Spannend.

Die koks willen we eigenlijk wel eens echt aan het werk zien, dus bestellen we snel sushi voor twee personen, om mee te nemen.

Onze aardig Japanse dame maakt zich echter wel zorgen of het wel voldoende is voor ons beiden. En dus krijgen we een kommetje misosoep terwijl we toekijken hoe de koks behendig zwaaiend met de messen onze rijsthapjes klaarmaken. En zorgt ze er ook nog voor dat we nog wat extra witte rijst mee naar huis krijgen.

Het is wel snel klaar. Gelukkig, want dat klaterende fonteintje wekte toch al bepaalde reflexen op.

Voordat we mogen vertrekken legt de kok nog in vloeiend Engels uit . de meeste TU-docenten kunnen daar nog wat van leren – wat er nu precies in ons bakje zit. En dan mogen we gaan, na een laatste waarschuwing van onze gastvrouw dat we voorzichtig moeten zijn met groene wasabipasta. We gaan niet op de fiets, want dat zou de configuratie van onze maaltijd volledig kunnen ruïneren. We moeten lopen.

Eenmaal thuis wacht ons een ware ontdekkingsreis door de wereld die rauwe vis heet. Rauwe zalm en rauwe tonijn, dat gaat nog, maar rauwe, glibberige inktvis? Toch, de kunstwerkjes zijn écht lekker. Het smaakt heel naturel en supervers. Maar dit alles moet wel met traditioneel Japans eetgerei gebeuren: die onhandige stokjes. Da’a’r heeft ze ons niet voor gewaarschuwd. (MvdS)
Fusha Japans restaurant, Choorstraat 36, Delft.

Kosten: 11 Euro per persoon voor Sushi.

Exclusiviteit: Zeeman —-> Gucci

Hoeveelheid: Co Stompé Bij de boer

Oordeel: Laten —>- Halen

Het is precies volgens Zen-regels ingericht, ons restaurant van vanavond aan de Choorstraat. Rechts een fonteintje, links de tafeltjes met enkele stelletjes en halverwege een strak barretje. Achter in de zaak een open keuken, zodat je de kunsten van de koks kunt bewonderen. Maar in de hele zaak geen student te bekennen en eigenlijk hebben we het idee dat we met onze binnenkomst de uitgebalanceerde sfeer verstoren.

Gelukkig worden we hartelijk ontvangen door een vriendelijke Japanse dame. Natuurlijk kunnen we ook afhalen, al kijkt ze er wel wat moeilijk bij. Ze maakt ons onderdeel van het Zen-interieur en plaatst ons aan tafeltje 15, vlakbij de messenwerpende koks in heuse kimono’s. Spannend.

Die koks willen we eigenlijk wel eens echt aan het werk zien, dus bestellen we snel sushi voor twee personen, om mee te nemen.

Onze aardig Japanse dame maakt zich echter wel zorgen of het wel voldoende is voor ons beiden. En dus krijgen we een kommetje misosoep terwijl we toekijken hoe de koks behendig zwaaiend met de messen onze rijsthapjes klaarmaken. En zorgt ze er ook nog voor dat we nog wat extra witte rijst mee naar huis krijgen.

Het is wel snel klaar. Gelukkig, want dat klaterende fonteintje wekte toch al bepaalde reflexen op.

Voordat we mogen vertrekken legt de kok nog in vloeiend Engels uit . de meeste TU-docenten kunnen daar nog wat van leren – wat er nu precies in ons bakje zit. En dan mogen we gaan, na een laatste waarschuwing van onze gastvrouw dat we voorzichtig moeten zijn met groene wasabipasta. We gaan niet op de fiets, want dat zou de configuratie van onze maaltijd volledig kunnen ruïneren. We moeten lopen.

Eenmaal thuis wacht ons een ware ontdekkingsreis door de wereld die rauwe vis heet. Rauwe zalm en rauwe tonijn, dat gaat nog, maar rauwe, glibberige inktvis? Toch, de kunstwerkjes zijn écht lekker. Het smaakt heel naturel en supervers. Maar dit alles moet wel met traditioneel Japans eetgerei gebeuren: die onhandige stokjes. Da’a’r heeft ze ons niet voor gewaarschuwd. (MvdS)
Fusha Japans restaurant, Choorstraat 36, Delft.

Kosten: 11 Euro per persoon voor Sushi.

Exclusiviteit: Zeeman —-> Gucci

Hoeveelheid: Co Stompé Bij de boer

Oordeel: Laten —>- Halen

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.