Campus

De Koelkast

Koelkast Le Coq Rouge bevindt zich tussen drie andere koelkasten op een verdieping met zestien mannelijke bewoners van studentenhuis Oudraadtweg 13.

Het koelkastlampje is voorzien van een rood stukje plastic dat de op de achterwand getekende piemel in een rode gloed zet. Le Coq Rouge is vernoemd naar een merk wijn waarvan er altijd minimaal een fles in het koelvak moet liggen. Al is dat in dit geval niet zo. Dat komt door de vakantie, weet Le Coq Rouge-medeoprichter Ivo. Le Coq Rouge is vlak voor kerst 2010 opgericht toen een aantal bewoners hun koelkast wilde onderscheiden van de rest. Volgens Ivo ‘waakt de heilige rooie lul over het herengenootschap.’ Als er verschuivingen zijn binnen de leden, dan moet de nieuwkomer een borrelavond organiseren met voldoende Le Coq Rouge.

Een ‘adequaat onderwijssysteem’ vergt immers de nodige financiële inspanningen, voegde zij eraan toe. Daarom zal er niet op bezuinigd worden. Bij monde van de koningin meldde de regering dat het onderwijsbeleid altijd gericht is geweest op “kwaliteit en toegankelijkheid”. Op die weg zullen ‘nog veel stappen’ gezet moeten worden.

Opklimmen
In haar tekst wees de koningin ook op het advies van het Innovatieplatform, dat Nederland graag ziet opklimmen van de tiende plek naar de top vijf op de internationale ranglijst van kenniseconomieën. Ook daarvoor zijn geen extra middelen gevonden. Wel verzoekt de regering het bedrijfsleven om een hogere bijdrage voor onderzoek en ontwikkeling.

De troonrede is geschreven door de huidige demissionaire regering onder leiding van premier Balkenende.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.