Opinion

De huisrelatie

Een van de mooiste instituten van het studentenleven is de huisrelatie. Het is een veelvoorkomend fenomeen dat veelal voor irritaties zorgt bij de overige huisgenoten.

Want niets is erger dan een half uur voor de douche te staan wachten, terwijl de huistortelduifjes binnen lustig giechelen. Of naar hun gekoer bij de ochtendkoffie te luisteren.
Tot het moment dat je zelf een huisrelatie krijgt. Het voordeel van een huisrelatie is dat het erg voor de hand ligt. Je hoeft niet naar een openingszin te zoeken, of in pijnlijke stilte te bedenken wat jullie met elkaar gemeen hebben (hint: hetzelfde huis?). Je kent de muzieksmaak van haar of hem, de ouders heb je alvast ontmoet bij de verhuizing en de helft van de tijd zijn jullie samen dronken – als je in een van de betere studentenhuizen woont, tenminste.
De beste manier om een huisrelatie te beginnen is op de loer te liggen wachten tot de buitenhuiselijke relatie van je lustobject uitgaat. Dan moet je razendsnel toeslaan, want in de eerste uren zijn ze het zwakst. Je troostend opstellen is makkelijk als jullie toch elke avond naast elkaar op de bank zitten en een lieve knuffel is vanzelfsprekend tussen mensen die dezelfde wc delen.
Een andere manier om tot elkaar te komen is samen koken. Daarbij moet je een moeilijk gerecht kiezen, een dat een nacht voorbereiding vergt. Diep in de nacht samen het deeg kneden na een paar glazen of flessen wijn is de meest clichématige scène uit een romantische Hollywood-film. Een beetje speels het meel op de wang smeren en voor je het weet moet je na een leuke nacht naar je eigen kamer kruipen zonder gemerkt te worden door de andere huisgenoten. Want om een of andere reden is een huisrelatie iets wat je wilt verbergen. Het voelt voor de meeste huisgenoten nogal pervers. De beste manier is dan ook om het bij die ene nacht te houden.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.