Campus

De hele stad als festivalterrein

De hele avond live muziek in álle leuke kroegen van Delft. Kan het nog leuker?
Ja! Want je kunt festival Popronde nog achterna reizen naar andere steden ook.

Wat: Popronde Delft
Waar: Centrum Delft
Wanneer: Donderdag 25 september
Prijs: Gratis
Partyprognose: 9

Racoon? Sabrina Starke? Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager en Roosbeef? Allemaal begonnen op de Popronde. Net als Kensington, Handsome Poets, Chef’s Special, Mister and Mississippi, Bells of Youth en Dotan trouwens. Broekies, waren het toen. Maar ja, als je langs 31 steden toert, word je vanzelf wel een keertje opgepikt. Zie jij Racoon nu nog in café De Tango of Wijnhaven staan? Reden te meer om er op donderdag 25 september naar Sofia Dragt te gaan. Of naar Chayah in Het Postkantoor. Voor je het weet spelen ze de Heineken Music Hall vol.

Achttien locaties doen mee aan het festival; voornamelijk kroegen. Op de podia daar: Stuart Mavis (De Kurk, 22.30), De Kliko’s (Rondvaartboot, 20.30 en De Koornbeurs, 23.30), Trenchcoat (De Koornbeurs, 22.15), The Indien (De Oude Jan, 22.30), Prestcold Molly (VAK, 21.35) en The Shady Greys (22.00, De Tango), plus nog heel veel andere namen. En allemaal gratis, met vanaf 23.30 uur een afterparty in de Koornbeurs toe.

Popronde toert tien weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag staat een unieke selectie van bandjes in één van de 31 deelnemende steden. In totaal doen 120 opkomende Nederlandse artiesten mee, maar per avond treden ‘slechts’ zo’n dertig bands op. De bedoeling: de nieuwe talenten zoveel mogelijk speel- en toerervaring op te laten doen, nieuw publiek te bereiken en uiteindelijk hopelijk landelijk door te laten breken.

In Delft doen dit jaar behalve cafés ook galeries, DOK Delft en andere bijzondere plekken mee, zoals platenzaak Plexus, de VAK aan de Westvest en rondvaartboten. Je mag er dus wel even voor gaan zitten om de beste bands en de leukste locaties via een handige route aan elkaar te knopen. Eén voordeel: het grote slotfeest kun je apart plannen, want dat is pas op zaterdag 29 november, in Studio/K in Amsterdam. En red je dat ene, felbegeerde bandje net niet? Dan spring je toch gewoon op de trein naar Rotterdam, Den Haag of Dordrecht? De toer is nog maar net begonnen.

#

#

#

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.