Ongecategoriseerd

De Cirkel is Rond

De wekker gaat om 6:40u. Om 7:00u groeten we Arno en bestellen we onze vijf yoghurt met fruit, 3 ‘americano’ koffie en 2 cappuccino. Om 7:30u stappen we in onze blauwe Toyota Corolla om vervolgens om 7:45 onze laptops open te klappen.

De routine zit er deze week goed in, maar we weten dat de finish nog maar enkele bochten van ons vandaan is.

Op het moment van schrijven is de deadline voor het inleveren van de eindrapporten net verstreken. Een gevoel van voldoening is moeilijk te onderdrukken want in de vijf rapporten op tafel wordt negen en een halve week hard werk samengevat en staat er een vinkje achter alle punten op de ‘Task Brief’ die we van de havenautoriteit aan het begin van het project hebben gekregen.

Voordat de eindredactie weer aan het werk ging voor de nodige muggenzifterij werden er nog een aantal stukken toegevoegd. Sander, de geo-engineer, modelleert de ontworpen golfbreker in Plaxis. Plaxis simulteert het gedrag van de grond onder belasting en zo kan hij kijken of de constructie in de tijd stabiel blijft en niet teveel zettingen vertoont. In een ander deel wordt beschouwd of de keuze voor het maatgevende schip in de haven, een bijzonder groot containerschip, de juiste is. Die keuze berust grotendeels op economische afwegingen, iets waar we als ingenieurs-in-spé weinig kaas van hebben gegeten. Maar daardoor niet minder uitdagend!

In Zuid-Afrika begint het nieuwe collegejaar nu en deze week staat de grote intocht van eerstejaarsstudenten gepland. Op kantoor worden we al tijden gewaarschuwd dat Stellenbosch een ‘gekkenhuis’ gaat worden eind januari, maar we konden het moeilijk geloven. Donderdag wordt het echter pijnlijk duidelijk als we na werktijd even willen gaan sporten op het sportcentrum. Voor een stuk van hooguit twee kilometer staan we bijna twintig minuten in de file om er vervolgens achter te komen dat er vijfduizend studenten samenkomen op het sportcentrum. In dezelfde file de andere kant op druipen we weer af. Voor de laatste weekenden komt het de gezelligheid natuurlijk alleen maar ten goede dat hier een ‘OWee’ (de studenten-introweek in Delft) gaat afspelen.

Het inleveren van de rapporten is te vergelijken met het verlaten van de faculteit na je laatste tentamen. Een aangenaam gevoel van rust en vanaf nu kunnen we ons focussen op de eindpresentatie hier op kantoor. De presentatie geven we aankomende woensdag en hopelijk eindigt die dag zoals onze eerste dag bij WSP drie maanden geleden begon.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.