Campus

Blij met brons

Van de zes roeiers van Proteus en Laga die deel uitmaakten van de nationale Olympische equipe kwamen er twee terug met een bronzen medaille om de hals. Chantal Achterberg en Sytske de Groot, leden van de vrouwenacht, konden hun geluk niet op.


“Het gaafste wat ik ooit heb meegemaakt”, glunderde Chantal Achterberg voor de camera van sport.nl, over de huldiging tijdens de medaille-uitreiking. Haar ploeggenote Sytske de Groot reageerde minstens zo enthousiast: “Ik heb nog nooit zoveel mensen blij gezien omdat wij er staan, echt heel bijzonder.” Het geluk straalde af van de twee Proteus-roeisters. Een plak winnen bij je eerste Olympische deelname, daar hebben ze vier jaar lang van gedroomd. Dat ze op het juiste moment de beste race van het seizoen hadden geroeid stemde tot grote bevrediging. De Groot, die onderweg zelfs even aan zilver dacht, was na de eerste 750 van de 2000 meter al zeker van een medaille: “Alleen, dan moet je nog zó lang tot de finish…”


Bij Proteus zijn ze er uiteraard bijzonder trots op dat liefst vijf verenigingsleden deel uitmaakten van de de nationale Olympische roeiselectie. Zo zat Peter Wiersum, de enige van het kwintet met Olympische ervaring, aan het stuur in de herenacht, waarin ook Lagaaier Olivier Siegelaar plaatsnam. Het verschil in seconden met de bij voorbaat onverslaanbare Duitse acht was kleiner dan voorheen, maar toch slechts genoeg voor een vijfde plaats. Ellen Hogerwerf richt zich met haar roeipartner Inge Janssen in de dubbeltwee eigenlijk op de Spelen van 2016. In Londen hoopte het tweetal stiekem op een finaleplaats, maar moest het duo zich tevreden stellen met een tweede plek in de B-finale.


Roeland Lievens blikte licht teleurgesteld terug voor de microfoon van Omroep Zeeland. De lichte mannenvier waarvan hij deel uitmaakte was geen favoriet, maar eindigde als laatste met een achterstand van ruim acht seconden op winnaar Zuid-Afrika: “In de halve finale hadden we de derde tijd overall. Dan kan je een beetje gaan hopen op leuke dingen. Zo’n groot verschil is dan wel balen.”  

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.