Campus

Berichten (1)

Aan: Kim Stolk (19, IO)Ontvangen: 10 oktober 12:07Van: Alexandra Izeboud (21, IO)Kheb n kater, kon t ff niet halen om half 12, kom er nu aan! XVrijdagmiddag om 16.0

0 uur heeft het projectgroepje van Alexandra en Kim een deadline voor hun tweedejaars IO-project. Ondanks deze deadline vindt het groepje het een goed idee om juist de nacht ervoor uit te kiezen om een avondje te stappen. “Een soort teambuilden”, verklaart een van de groepsleden. De avond begint met het eten van pizza en eindigt in het Paard van Troje, het bekende Haagse jongerencentrum. “We dansen iedereen daar van de vloer!” Uiteindelijk zijn de meesten om 4 uur ’s ochtends pas thuis, 12 uur voor de deadline. Logisch dus dat Alexandra even moet laten weten de afgesproken tijd van half twaalf niet haalbaar is. Of de deadline zelf wel wordt gehaald? “Ja hoor, maar daarom moet ik nu wel gauw verder.”

“Eerst zou de ruimte één week dicht gaan, maar in het aannemersplan bleken het er ineens zeven”, vertelt Joost Willems van Oras. Veel te lang, vindt de studentenpartij.
Volgens Ian Cherington van het S&C worden de fitnessapparaten wellicht verplaatst naar een andere ruimte. “Daardoor zou het wel kunnen dat sporters in die zeven weken een enkele keer een zaal moeten delen, maar dan plaatsen we er een scherm tussen. Niets zal vervallen.”
De sluiting is gepland in de maanden april en mei. “Dat geeft ons dus nog tien weken om te zoeken naar een oplossing”, legt Willems uit.
Met de verbouwing van het fitnesscentrum moet de beschikbare ruimte verdubbelen. Het bezoekersaantal van het sport- en cultuurcentrum zal naar verwachting in 2010 zestigduizend mensen bedragen, een verdubbeling ten opzichte van de dertigduizend uit 2005.
Daardoor pakt het S&C niet alleen de fitnessruimte aan. De komende verbouwing is onderdeel van een veelomvattender plan. De eerste fase, bestaande uit het vernieuwen van de voetbalvelden en tennisbanen, is al afgerond. De voetbalvelden zijn van drie naar twee teruggebracht en voorzien van kunstgras. Ook de tennisbanen hebben nu kunstgras.
Afgelopen december is gestart met fase twee. Voor deze fase staan naast de fitnessruimte ook twaalf nieuwe buitenkleedkamers, twee scheidsrechterskleedkamers, een EHBO- en massageruimte en een toestellenberging op het programma.
Na iedere fase wordt onderzocht of de aanpassingen hebben geleid tot een stijging van het gebruik van de faciliteiten en van bezoekersaantallen. Luidt het antwoord ‘ja’, dan kunnen fase drie en vier volgen.
Die behelzen onder meer het vervangen van twee sportzalen door drie nieuwe trainingszalen, de aanleg van squashbanen en een verdere uitbreiding van de fitnessruimte tot een gezondheidscentrum met fysiotherapie. Eventueel komt er ook een dokterspost.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.