Aan: Roos Stone (20, IO)Ontvangen: Dinsdag 20 oktober 08.52 uurVan: Nicky Castricum (22, IO)EEN OF ANDERE SCHOBBEJAK HEEFT HET STUUR VAN MN FIETS GEJAT! ARGH!Wanneer Nicky dinsdagochtend zijn fiets wil pakken, ontdekt hij dat zijn stuur is gejat.
Per sms laat hij het zijn studiegenootje Roos weten. De hoofdletters schijnen een gewoonte te zijn als hij sms’t, overgehouden aan zijn vorige mobiel die nog nooit van kleine letters had gehoord.
Overigens was het ontvreemde stuurwiel niet zomaar een stuur. De fiets was namelijk voorzien van een heus autostuur. ‘Heel IO’ig vastgemaakt’, aldus Roos. “Met veel staaldraad, een beetje wiebelig, maar heel cool was het.”
Of de fiets inmiddels alweer een echt stuur heeft weet Roos niet. “De laatste keer dat ik hem zag stuurde hij met een boomtak, nog gevaarlijker!”
Bètaonderwijs verdient een wetenschappelijke onderbouwing, stelt prof.dr. Marc de Vries in zijn intreerede. Op 6 februari wordt hij benoemd als hoogleraar science education aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen. “Vakdidactiek techniek is een kunde, geen kunstje of een kunst”, aldus De Vries. De oude stijl van de eerstegraads leraarsopleiding, waar een bijna-afgestudeerd ingenieur bijgeschoold werd met een half jaar onderwijskunde en een stage, vindt De Vries te veel rieken naar een kunstje waarmee lesgevers op pad werden gestuurd. Ook de semi-mythische benadering, dat een leraar als leraar geboren moet zijn en het anders nooit meer leert, wijst hij af. De huidige 3TU master science education and communication is volgens hem beter toegerust voor de complexiteit van het onderwijsvak. Op de TU volgen momenteel dertig studenten de onderwijsrichting en vijftien de communicatiepoot.
Comments are closed.