Campus

Bandenzaak gesloten na vondst explosief

Bij een garagebedrijf aan de Neringstraat in Delft is gisteren een explosief aangetroffen. De burgemeester heeft daarop een bandenzaak voor twee weken gesloten.

Garage Dino aan de Neringstraat is dicht op last van de burgemeester. (Foto: Connie van Uffelen)

De politie wil niet bevestigen of het explosief in garage Dino is gevonden. Het explosief was verplaatst naar een braakliggend terrein even verderop, waar de Explosieven Opruimingsdienst het onderzocht en tot ontploffing heeft gebracht.


Of de vondst van het explosief verband houdt met andere geweldsincidenten in Delft kan de politie niet zeggen. Op 8 mei werd er geschoten op coffeeshop The Future en een zonnestudio aan de Peperstraat. Kort daarna, op donderdag 17 mei, waren The Future én coffeeshop The Game aan de Breestraat het doelwit. Beide werden getroffen door handgranaten. Op 12 juni werden cafe SIS & IS aan de Beestenmarkt en sieradenwinkel Sisters aan de Molslaan beschoten. 


In verband met het onderzoek naar de andere geweldsincidenten in Delft heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank gisteren het voorarrest van drie eerder aangehouden verdachten verlengd, meldt het Openbaar Ministerie Den Haag op Twitter. Twee verdachten mogen negentig dagen langer worden vastgehouden, een van hen dertig dagen langer. In belang van het onderzoek en omdat de verdachten in beperking zitten – waarbij zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben – kan het OM niet meer informatie geven.

News editor Connie van Uffelen

Do you have a question or comment about this article?

c.j.c.vanuffelen@tudelft.nl

Comments are closed.