Opinion

Apps – NS Reisplanner Xtra

Nu de sneeuw weer rijkelijk op het spoor valt, moet je oppassen voor vertragingen. De nieuwe NS Reisplanner app voor Android komt dan ook precies op tijd.

De NS wil Android als ‘koploper’ gaan gebruiken om nieuwe functionaliteit te testen.

Bij het opstarten verschijnt een overzichtelijk scherm met negen iconen. Allereerst is er de reisplanner. De vertreklocatie kun je geven op basis van GPS, een adres, een ingevoerd station of een nuttige plaats via iLocal. Vervolgens kies je of je lopend, met de fiets of met de auto naar het station reist. Dit doe je ook voor je bestemming. Een druk op de knop later krijg je de reis en vijf alternatieve opties rond het gekozen moment.

Tik een optie aan en je ziet de reisdetails. Via de menuknop in Android kun je prijsinformatie vinden, de terugreis plannen en de reis opslaan. Een opgeslagen reis is te vinden via ‘mijn reizen’ op het hoofdscherm. Vanuit het hoofdscherm zijn ook de vertrektijden te vinden van elk station. Je ziet hier hetzelfde als op de informatieborden in een stationshal.

‘Storingen & werkzaamheden’ op het hoofdscherm laat zien wat er aan de hand is, wanneer het verholpen is, eventuele vertragingen en alternatieve routes. ‘Eropuit’ en ‘iLocal’ zijn handig om een dagje met de trein te plannen.
De NS heeft duidelijk moeite gedaan om een goede app neer te zetten voor Android. Via Twitter (twitter.com/ns_online) biedt de spoorvervoerder snelle ondersteuning. Voor veel treinreizigers zal de app een verademing zijn.

Leuk *****
Handig *****
Bediening *****
Prijs gratis
Platform Android

Op woensdag en donderdag bood de Rotterdamse masseur René van Lier gratis werkplekmassages aan. Vorig jaar keken de studenten de kat nog uit de boom, maar nu zijn de anderhalf uur tussen twaalf en half twee met zes sessies volgeboekt.

Geen Zweedse massage met olie op de naakte huid hier, maar de Japanse variant met veranderende drukpunten. “Er gebeurt heel veel in het lichaam. Het belangrijkste is dat de massage ontspant en energie geeft”, aldus Van Lier.

De massageservice is een initiatief van het sport- en cultuurcentrum.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.