Campus

Afterpartytiendaagse

Een beetje filmfreak heeft zijn programma van het 44ste Internationaal Filmfestival Rotterdam al nauwkeurig gepland. Maar het festival draait niet alleen om cineastische kunst; je kunt je er tien dagen lang ook prima vermaken zonder ook maar één bioscoopzaal van binnen te zien.

Het een beetje vloeken in de kerk, naar het IFFR zonder een film te bekijken. Maar voor wie niet heel veel op heeft met het witte doek en toch van de sfeer wil genieten, óf voor degene die net achter het net viste bij de gewilde bioscoopkaartjes, is er een wel heel goede manier om het filmfestival toch op en top mee te maken. Loop gewoon de feestjes af! Fijn publiek, heerlijke sfeer en als je goed plant, pak je toch nog hier en daar een stukje film mee.

Het slechte nieuws eerst: het openingsfeest in De Doelen op woensdag 21 januari is uitverkocht. Geen zorgen: het goede nieuws is dat het echte feesten daarna pas begint. In de Rotterdamse schouwburg natuurlijk, waar het elke avond vanouds nagenieten is in verschillende zalen met bergen bekenden, maar ook leuk: de Mind The Gap Nights vanaf donderdag 22 januari (€11). ‘De derde late-night-symbiose tussen IFFR en het tijdschrift Gonzo’, noemt de organisatie van het IFFR het. In de praktijk betekent dat gewoon vier avonden achter elkaar vanaf 22.00 uur feestjes in WORM, met unieke samenwerkingen tussen muzikanten, videokunstenaars en filmmakers. Video- en filmkunstenaars Bruce McClure en Alex Mendizabal en het Vlaamse, deels in Berlijn woonachtige, muziekimprovisatieduo Stray Dogs, bijvoorbeeld. En iedere dag staat er een Gonzo-dj in het café van WORM.

Liever iets interactiever bezig? Filmmaker Anna Broinowski leerde in Noord-Korea hoe je een propagandafilm maakt en leert het jou (op zaterdag 24 en zondag 25 januari tussen 12.00 en 18.45 uur in de Kleine Zaal van de Schouwburg) ter plekke. Inclusief professionele cameraman, kostuums en begeleiding om in tweeënhalf uur jouw storyboard tot een heuse film te maken. Ervaring niet nodig! En natuurlijk krijg je ook Broinowski’s film ‘Aim High in Creation’ te zien, een komedie over de filmgenius en Geliefde Leider Kim Jong-II.

Nu kún je proberen om in die tien dagen ook alle bars in de omgeving van de Rotterdamse bioscopen mee te pakken om qua sfeer het onderste uit de kan te halen, maar je kunt ook €15 investeren in het slotfeest op zaterdag 31 januari. Een must, eigenlijk. Na vertoning van de slotfilm ‘A Most Violent Year’ van J.C. Chandor in de Grote Zaal van de Doelen, gaat het in diezelfde Doelen los met dj’s en live acts. En al die andere Rotterdamse clubs waar het al die dagen zo goed toeven is? Hé, 2015 is nog maar net begonnen: daar ga je na 31 januari natuurlijk gewoon alsnog naartoe. 

iffr.nl 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.