Education

Ademhalingsklachten na brand Krakeelhof

Drie bewoners van de Krakeelhof zijn zaterdagochtend naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsklachten. Zij hadden rook ingeademd nadat er brand was ontstaan in hun gemeenschappelijke ruimte.


De meldkamer kreeg zaterdagochtend 26 oktober tegen half vijf een melding binnen van een brand in het studentencomplex aan de Jacoba van Beierenlaan. Politie en brandweer ontruimden kort daarop vijftien woningen. Een woordvoerder van de brandweer schat dat er na ontruiming tussen de veertig en vijftig studenten buiten stonden.



Van hen bleken er vijf rookinhalatieklachten te hebben. Ambulancepersoneel keek hen ter plekke na. Drie bewoners moesten daarna naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met hen is. Iedereen kon de nacht erop weer in zijn eigen bed slapen.



Door de rookontwikkeling leek de brand in het studentencomplex in eerste instantie ‘vrij fors’, vertelt Gerrit Dijkstra, vestigingsdirecteur van Duwo in Delft, verhuurder van de Krakeelhof. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. Er is vooral rookschade in de gr. 



Toevallig hoorde Dijkstra dat de bewoners van de gang op de eerste verdieping hun gemeenschappelijke ruimte al aan het schoonmaken zijn. Duwo zal indien nodig de ruimte verder bewoonbaar maken. Maandag heeft een schadedeskundige de ruimte onderzocht. Die zal bepalen wie voor eventuele kosten moet opdraaien.



Verder is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Berichten op twitter dat er iemand zou zijn aangehouden, kloppen volgens de politie niet. Duwo-directeur Dijkstra wil over dit specifieke geval niets zeggen. Wel is brand volgens hem vaak het gevolg van menselijk handelen. De huisvester zal studenten dan ook blijven wijzen op brandveiligheid, zegt hij.



 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.