Education

200 nieuwe studentenwoningen in Delft

Projectontwikkelaar Timpaan gaat op bedrijventerrein Pauwmolen in Delft tweehonderd studentenwoningen bouwen. Wie de verhuurder wordt, is nog onduidelijk.


Het gaat om een complex met zelfstandige woningen, voor een deel hoogbouw en een deel laagbouw. De meeste appartementen zullen twee kamers en een kleine badkamer hebben. Sommige worden iets groter, zodat studenten er kunnen samenwonen of vanuit huis een eigen bedrijfje kunnen beginnen.


De bouw moet beginnen in de zomer van 2011, nadat de gemeente een bouwvergunning heeft afgegeven en de milieu-effectrapportage is doorlopen. Bedrijventerrein Pauwmolen heeft nu nog geen woonbestemming. De studenten zullen dus de eersten zijn die er gaan wonen. Maar dat klinkt mogelijk erger dan het is, want het nieuwe pand zal direct aan een woonwijk grenzen.


Timpaan denkt dat de bouw ongeveer anderhalf jaar gaat duren, zodat het pand eind 2012 of begin 2013 kan worden opgeleverd. Naast woningen komt er in het gebouw ook een gemeenschappelijke bedrijfs- en ontmoetingsruimte van ongeveer 280 vierkante meter. Hoe die ruimte er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.


Ook is nog onduidelijk hoe studenten straks in aanmerking kunnen komen voor een woning. Eerst moet er een exploitant voor het pand worden gevonden.


Projectontwikkelaar Timpaan noemt zichzelf maatschappelijk betrokken en wil met de bouw van het studentencomplex bijdragen aan de oplossing van het kamertekort voor studenten.

Deze club mensen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid komt in het najaar met creatieve oplossingen om mensen te stimuleren om voor duurzame en energie-efficiënte oplossingen te kiezen.

Ieder jaar buigt een nieuwe groep jonge mensen zich over een actueel thema, maar denktankleden blijven wel gedurende hun hele carrière lid van het netwerk van de Hollandse Maatschappij der Wetenschappen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.