Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Campus

Job de Kok

Mijn favoriete seizoen: herfst. Wild, bospaddenstoelen, kastanjes, alles is er weer. Het regent veel, maar wat is fijner dan van top tot teen doorweekt binnen te komen, je chillpants aan te trekken en op de bank neer te ploffen met een warme kop thee of chocomel.

En dit seizoen brengt ook een ondergewaardeerde, maar zeer lekkere groente met zich mee: pompoen! Gezond, goedkoop en domweg lekker. Hierbij een paar recepten om mee los te gaan en wat inspiratie om aan de slag te gaan met de pompoen.



Simpele pompoensoep

Moeilijkheidsgraad:

lekker (en) makkelijk

Ingrediënten:

500 gr. pompoen, 500 ml. bouillon (groente,

rund of kip), 1 ui, knoflook, peper, zout,

crème fraîche, olijfolie,

Materiaal:

kookpan, staafmixer, zeef (optioneel)



Ontdoe de pompoen van de schil en de zaden en snij hem in fijne stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Hoe uniformer ze zijn, des te meer alles tegelijkertijd gaar is. Zodat je geen te gare of te rauwe stukken in je soep krijgt. Kook de pompoen in ongezouten water tot je er met gemak met een vork doorheen kunt prikken. Giet de pompoen af en laat uitdampen. Fruit ondertussen de ui in een beetje olijfolie aan in de kookpan. Als de ui glazig is, doe dan pas de knoflook er bij, anders verbrand deze en wordt deze bitter. Doe vervolgens de pompoen terug in de pan en blus af met de bouillon. Warm het geheel even door en maak het glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een lepel crème fraîche. Serveertip: geroosterde pompoenpitten en een beetje kervel.



Of wat dacht je van een puree van pompoen? Schil en ontdoe de pompoen van de pitten, rasp of snij hem vervolgens fijn en doe alles in een steelpan met een beetje olie of een klontje boter. Smoor op een laag vuur tot de stukjes heel zacht zijn en je ze tussen je vingers fijn kunt maken. Pureer met een beetje room en zout en peper om het geheel op smaak te brengen.



Een ander idee is de klassieker, geroosterde pompoen. In stukken, zonder de pitten, met wat olie, zout, peper, knoflook en wat kruiden zoals tijm of rozemarijn. Op 160 graden in de oven tot de pompoen zacht is en genieten maar.


Met geslepen messen,

De Kokende Student

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.