Education

‘Studenten eten vies’

De Delftse student doet niet aan tafelmanieren. Dat is de conclusie van etiquette-deskundige L. Kruif.Zij komt tot dit eindoordeel in het televisieprogramma ‘De wereld volgens Pijpers’ dat zaterdagavond op Nederland 1 wordt uitgezonden.

Samen met televisiemaakster Harmke Pijpers heeft zij de eetmanieren in het TU-restaurant aan een onderzoek onderworpen. ,,En de gemiddelde student in Delft eet vies”, is Kruifs oordeel.

,,Zij hebben wat bijzondere eetmanieren. Ze eten er niet zo als je in een restaurant zou doen. Met de duim wordt een broodje opengehaald en wordt er vervolgens een kroket naar binnen geschoven,” gruwt Kruif. ,,En dat is niet smakelijk om naar te kijken.” Zo is het niemand aangeleerd, meent zij.

Ander voorbeeld van ‘hoe hoort het eigenlijk niet’ is: ,,De linkerarm wordt om het bord gedrapeerd, waarbij de rechterarm als een soort hefboom wordt gebruikt om de lepel naar de mond te brengen. Zou die soep soms zwaar zijn?”, vraagt Kruif zich af.

Het programma onderzoekt de huidige betekenis van spreekwoorden in de praktijk . Zaterdag is dat ‘over smaak valt niet te twisten’. De TU-manieren worden afgezet tegen die in een chic restaurant in Leiden.

Overigens wordt in bedrijfskantines over het algemeen niet netjes gegeten, stelt Kruif gerust.

De Delftse student doet niet aan tafelmanieren. Dat is de conclusie van etiquette-deskundige L. Kruif.

Zij komt tot dit eindoordeel in het televisieprogramma ‘De wereld volgens Pijpers’ dat zaterdagavond op Nederland 1 wordt uitgezonden. Samen met televisiemaakster Harmke Pijpers heeft zij de eetmanieren in het TU-restaurant aan een onderzoek onderworpen. ,,En de gemiddelde student in Delft eet vies”, is Kruifs oordeel.

,,Zij hebben wat bijzondere eetmanieren. Ze eten er niet zo als je in een restaurant zou doen. Met de duim wordt een broodje opengehaald en wordt er vervolgens een kroket naar binnen geschoven,” gruwt Kruif. ,,En dat is niet smakelijk om naar te kijken.” Zo is het niemand aangeleerd, meent zij.

Ander voorbeeld van ‘hoe hoort het eigenlijk niet’ is: ,,De linkerarm wordt om het bord gedrapeerd, waarbij de rechterarm als een soort hefboom wordt gebruikt om de lepel naar de mond te brengen. Zou die soep soms zwaar zijn?”, vraagt Kruif zich af.

Het programma onderzoekt de huidige betekenis van spreekwoorden in de praktijk . Zaterdag is dat ‘over smaak valt niet te twisten’. De TU-manieren worden afgezet tegen die in een chic restaurant in Leiden.

Overigens wordt in bedrijfskantines over het algemeen niet netjes gegeten, stelt Kruif gerust.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.