Campus

Sport

Voor hockeyliefhebbers stond de zondag in het teken van de druk bezochte clash tussen Dopie en DSHC. De clash ook tussen Virgiel en het corps en tussen de hekkensluiter en de koploper van de tweede klasse.

“De arbiters moesten de wedstrijd regelmatig stil leggen, er werd weer ouderwets geduwd”, keek DSHC-spits Luit Italianer voldaan terug. Zijn ploeg kwam door een velddoelpunt van Jeroen Hockers snel voor. “Wij dachten dat het weer net zo’n uitslag als vorige keer zou worden, toen we met 5-0 wonnen, maar het ging een stuk moeizamer deze keer. We hebben wel veel kansen gehad, maar we hebben er toch heel hard voor moeten knokken. We maakten pas in de slotseconden 2-0.” Die eindstand werd bereikt door Daan Becker, die met een slepende beweging een strafcorner succesvol afrondde.

Dopie-spits Pieter Verhoeven had een gelijkspel rechtvaardiger gevonden. “In de eerste helft was DSHC de betere ploeg, maar na rust hadden wij het spel bij vlagen echt in handen. Het lukte alleen niet om te scoren. We hebben heel veel kansen gehad, maar we waren niet scherp genoeg in de afronding.” De overwinning op de Delftse rivaal smaakte extra zoet voor DSHC vanwege de nederlagen van de twee naaste belagers voor de titel.

Intussen begint op de voetbalvelden Ariston’80 zich gaandeweg te ontwikkelen tot een echte topper in de vierde klasse. De zaterdagploeg verpletterde op eigen terrein het verzwakte team van Haagse Hout met 7-1. Benny van de Vegte scoorde tweemaal. Omdat Maasdijk verloor schoof de selectie van coach Arjan van der Meijde door naar de tweede plaats die aan het eind van de competitie recht geeft op rechtstreekse promotie.

Voor de rugbyers van DSR-C bleek promotie niet weggelegd. De Delftse studenten, die een sterk seizoen achter de rug hebben in de eerste klasse, kregen met 31-12 klop van de Utrechtse RC. Een week eerder wonnen de Utrechters ook al in Delft (28-13). SC Thor sloot een paar klassen lager de competitie af met een thuisnederlaag (20-34) tegen RC The Hookers. De Delftenaren, vorig seizoen nog actief in de vierde klasse, eindigden één niveau hoger op een keurige vijfde plek, nog net in het ‘linker rijtje’. 

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Een prestige-evenement, bedoeld om de Idea League onder de aandacht te brengen. Dat is volgens Iris van Loon, sprekend namens de organisatie, het achterliggende idee van het sporttoernooi. Drie dagen lang worden zo’n driehonderd studenten van de technische universiteiten van Aken, Delft, Londen, Zürich en – voor het eerst – Parijs aangenaam beziggehouden op het voornamelijk sportieve vlak. Zowel actief als passief.

“Naast het sporttoernooi willen we laten zien wat Delft allemaal doet. Er zijn promo’s van projecten als de Formula Student en Nuna, er is een rondleiding door het Mekelpark en er wordt natuurlijk gefeest.”

Negen jaar geleden brachten de betrokken universiteiten hun samenwerkingsverband voor het eerst sportief onder de aandacht middels een volleybaltoernooitje in Aken. De TU Delft, voor de derde maal gastheer, heeft dit jaar de aandacht voor sport hoog op het prioriteitenlijstje staan. “We zijn de wervingscampagne vroeg begonnen, met posters en dergelijke. We hebben veel aanmeldingen gekregen voor de selectietrainingen die inmiddels geweest zijn.”

Het sociale aspect staat voorop, winnen heeft geen prioriteit. Toch wil Delft graag sportief goed voor de dag komen, zo blijkt uit de enthousiaste woorden van Van Loon: “Onze snelste zwemmer, Wouter Smeets, is een absolute topper. Hij heeft op de honderd meter vrije slag een persoonlijk record van 51.04 seconden.” Dat komt toch aardig in de buurt van de 46.81 van Pieter van den Hoogenband, wil ze maar zeggen. “En in het basketbalteam zitten spelers van Punch. Dat speelt in de promotieklasse, de op een na hoogste landelijke divisie.”

Na een gezamenlijke lunch en de officiële opening door collegelid Paul Rullmann, op woensdag 12 mei, wordt de survivalbaan opgezocht. Op het door outdoorsportvereniging Slopend op het sportcentrum uitgezette traject worden de deelnemers niet alleen op conditie getest, maar ook op ruimtelijk inzicht en andere vaardigheden. De ploegenindeling is hier bewust gericht op integratie. “Door teams samen te stellen uit deelnemers van verschillende universiteiten leer je elkaar wat sneller kennen. Bovendien is het een prima test tussen allemaal onbekenden of je een goede teamspeler bent.”
Na de survivalbaan vertrekt het gezelschap in bussen naar het Kerkpolderbad, voor de zwemestafette. Hierbij staat de eer van de eigen universiteit wel degelijk voorop en strijdt iedereen voor zijn eigen stad. Op donderdag staan op het sportcentrum rugby voor zeventallen, basketball en badminton op het programma.

Peter Batenburg, die eveneens bij de organisatie van het sporttoernooi is betrokken en het evenement al enkele malen meemaakte, verheugt zich erop: “Het internationale karakter ervan maakt het extra leuk. Er is veel gezelligheid en je komt ontzettend veel mensen tegen. Die buitenlandse studenten zijn vaak heel nieuwsgierig. Het competitieve element, zonder dat het er keihard aan toegaat, maakt het ook mooi. Het is toch leuk om je eigen universiteit aan te kunnen moedigen.”

Tim Hilhorst, een van de geselecteerde basketballers, kijkt er eveneens naar uit: “Een vriendin die vorig jaar aan het fitnesstoernooi in Aken meedeed vertelde mij er enthousiast over. Het is leuk om de TU Delft te representeren en er zitten allerlei aardige activiteiten bij. Sportief gezien vind ik het wel een uitdaging om tegen buitenlandse universiteiten te spelen. Of we gaan winnen? Dat is wel de bedoeling, we gaan ervoor knokken. Ik heb alleen geen idee hoe sterk de tegenstand is, basketbal staat niet elk jaar op het programma.”
Aan het eind van de sportdag wordt er gedineerd in het Delft Science Center, waar ook de wisselbeker zal worden uitgereikt. Daarna is het feesten in Speakers. Het evenement wordt vrijdag afgesloten met workshops en clinics. Van Loon: “Alles in het teken van de sport.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.