Education

Wildgroei aan huishoudelijke apparaten op TU

Steeds meer medewerkers nemen hun eigen waterkoker of koffiezetapparaat mee naar de TU. Gevaarlijk, vindt de onderdeelcommissie (odc) van de universiteitsdienst.

De apparaten kwamen ter sprake tijdens een overlegvergadering op 24 september met Anka Mulder, beheerder van de universiteitsdienst. De odc, die meerdere facilitair medewerkers in de geledingen heeft, weet uit de eerste hand welke problemen de meegebrachte huishoudelijke apparaten kunnen geven. Vooral de kans op brandgevaar baart hen zorgen.

Odc-lid Eric van der Kroft, bijvoorbeeld, vertelde van apparaten die met aan elkaar geschakelde verlengsnoeren in de stekker zitten. En van een espressomachine bij de faculteit EWI die een hele stroomgroep bleek te trekken. “En dan zegt iemand verbaasd: hé mijn computer valt uit.”

Olaf Tempelman, ook odc-lid, zei dat de faculteit L&R werkt aan een reglement dat voorschrijft dat meegebrachte apparaten worden gekeurd. Hij vermeldde erbij dat zo’n keuring in zijn ogen niet genoeg garantie op veiligheid biedt, omdat ze apparaten maar deels bekijken. “In een apparaat dat vandaag is gekeurd, kan morgen kortsluiting ontstaan.”

Volgens de odc waren er altijd al medewerkers die koffie en thee met hun eigen apparaten zetten, maar zijn het er meer sinds de nieuwe koffieautomaten deze zomer op de campus zijn geplaatst. Mensen vinden de koffie die daaruit komt niet lekker of vinden dat ze te langzaam werken.

De odc vroeg arbo- en milieuadviseur Bert Meijer, bij de vergadering aanwezig, wat de TU kan doen tegen al die waterkokers en koffiezetapparaten. Meijer zei ‘niet gelukkig te zijn’ met deze ontwikkeling. “Als een beheerder er wat van zegt, kan een medewerker antwoorden: waar staat dat ik dit niet mag doen? En inderdaad, dat staat nergens. Er is geen beleid voor.” Hij zegde toe ‘een rol te zullen spelen’ in een eventuele totstandkoming van een reglement.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.